avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate ValentinVali

Activitate ValentinVali

Buna ziua,
Sunt PFA la norma de venit si as vrea sa prestez in familie si o alta activitate independenta, pastrand totusi mica afacere personala la norma de venit, pentru ca e constanta si imi convine impozitarea.
Inteleg ca adaugarea unui nou CAEN 4619 Intermedieri in comerțul cu produse diverse imi va trece toata activitatea la impozitare reala, ceea ce nu as vrea la o cifra de afaceri de cateva zeci de mii de euro pentru ca nu stiu inca daca activitatea secundara va fi profitabila in viitor.

Intrebari:
1. cumva IF-ul ar fi cea mai buna optiune in acest caz? Vom fi doar eu si sotia in noua mica afacere, iar contabilitatea o tin eu. Totusi in codul foscal la art 69 scrie ca orice alta activitate independenta ma va duce spre venit real - "(7) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate inclusă în nomenclatorul prevăzut la alin. (2) şi o altă activitate independentă, venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68."

2. Daca este asa, atunci va trebui sa fac un PFA/II doar pe numele sotiei. Daca sotia e deja salariata va plati din nou separat CAS CASS?
3. Voi putea utiliza semnatura mea electronica pentru a depunde declaratiile pentru noua II / PFA? Am atestat de contabilitate primara din liceu.
Multumesc,