avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Eugen000

Activitate Eugen000

Da exact.
Apartamentul are tot 2 camere ca în actele originale, dar fosta bucătărie este acum in afara apartamentului, iar bucătăria este acum unde pe releve apărea un oficiu și o debara.
La Cartea funciara este înscrisa acum situația din prezent. Proprietarul anterior a dat o declarație notariala ca nu știe ce s a întâmplat și el nu a făcut nici o modificare și asa a înscris noul releveu. Apartamentul s-a tot vândut cu banii jos și nimeni n-a refacut sau verificat releveul din 1992.

Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina a scris:

Cred ca situati descrisa de utilizator este exact invers. Apartamentul a fost compus din mai multe camere iar in timp, cineva a separat incaperea respectiva si a schimbat inclusiv intrarea in apartament.
Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate.
Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat actele mai vechi am găsit o neconcordanță între schița inițială (releve) și schița de azi / realitate. Mai exact lipsesc holul de la intrare și o camera, care se găsesc acum în afara apartamentului. Camera este acum biroul asociației, iar întrarea în ap. e mutata. Situația apare și în actele de vanzare-cumparare în care se menționează: "apartamentul... în suprafață utila de x conform actelor de proprietate și de y conform măsurătorilor cadastrale"

Apartamentul este la ultimul etaj al unui bloc început înainte de revoluție și finalizat în 1992 de fosta Imobiliara RA.
Am verificat la Cartea funciara: nu apare sa se fi vândut o parte din apartament și nu au alte acte în plus;
Am întrebat in bloc: nu mai e nimeni de la începutul blocului iar administrația nu are cartea imobilului sau planuri, schițe;
Am trimis un email la Administrația Fondului Imobiliar sector 3 - n-am primit nici un raspuns.

M-ar interesa asistenta cu 2 lucruri: 1. cum pot afla ce s-a întâmplat cu apartamentul, unde pot găsi planurile originale? 2. Mai am vreun drept de proprietate asupra spatiilor lipsa?
Mulțumesc mult.