Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate.
Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat actele mai vechi am găsit o neconcordanță între schița inițială (releve) și schița de azi / realitate. Mai exact lipsesc holul de la intrare și o camera, care se găsesc acum în afara apartamentului. Camera este acum biroul asociației, iar întrarea în ap. e mutata. Situația apare și în actele de vanzare-cumparare în care se menționează: "apartamentul... în suprafață utila de x conform actelor de proprietate și de y conform măsurătorilor cadastrale"
Apartamentul este la ultimul etaj al unui bloc început înainte de revoluție și finalizat în 1992 de fosta Imobiliara RA.
Am verificat la Cartea funciara: nu apare sa se fi vândut o parte din apartament și nu au alte acte în plus;
Am întrebat in bloc: nu mai e nimeni de la începutul blocului iar administrația nu are cartea imobilului sau planuri, schițe;
Am trimis un email la Administrația Fondului Imobiliar sector 3 - n-am primit nici un raspuns.
M-ar interesa asistenta cu 2 lucruri: 1. cum pot afla ce s-a întâmplat cu apartamentul, unde pot găsi planurile originale? 2. Mai am vreun drept de proprietate asupra spatiilor lipsa?
Mulțumesc mult.
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o actiune in revendicare prin care sa solicitati sa se stabileasca ca sunteti titularul dreptului de proprietate asupra celor doua camere.
Buna ziua! Dvs doriti asistenta pe date trunchiate, cu *x si y* nu o sa puteti merge in instanta ... Exista diferente intre actele noi si cele vechi ? De suprafata, de nr camerelor ?! In coala de CF ce inscrieri cronologice exista ? Cum este descris imobilul in contract si in CF ?!
draftacristi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
mergeti si scoateti extras de carte funciara si la cadastru...schitele de care dispun cei de acolo. apoi functie de neconcordantele gasite, cu un avocat dati in judecata firma.Avocatul va va sfatui cel mai bine. Vedetui si la fisc...pe ce suprafata s-a achitat impozitul...si acolo sunt niste date...
Referinte cadastru
gabrici
Buna ziua
In extrasul CF la un apartament pe care il detin este o descriere care cred ca imi da dreptul la un spatiu care administratorii blocului sustin ca ... (vezi toată discuția)