avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate dkmt2020

Activitate dkmt2020

ma refeaam sa astept inca 27 de zile din cele 60 sa se faca 60 sa il iau.
Dupa am posibilitatea sa ii dau in judecata?
Pentru ca este o fapta savarsita anul trecut,fiind o lege mai putin mai favorabila nu se aplica 1/3 reducere in loc de 90/30
latka a scris:

Nu exista aceasta posibilitate, a da in judecata nu e echivalent cu plingerea contraventionala.

Buna ziua, am si eu aceiasi problema, am avut permisul suspendat anul trecut, in 2021. am facut contestatie si ulterior a venit hotararea, am fost am dat destul si mi-au comunicat trebuie sa stau 60 in loc de 30.
Intrebarea mea este, daca ii dau in judecata acum, dupa ce trec 60 de zile imi pot lua permisul ?
Si sa continue judecata dupa?
Buna seara! Am savarsit o contraventie in 2019, am formulat plangere contraventionala care s-a solutionat definitiv, fiind respinsa, la data de 2.02.2022. Art 104 din OUG 195/2002 modificat prin OG 1/2022 nu prevede ce trebuie luat in considerare , data savarsirii contraventiei sau data ramanerii definitive a hotararii, pentru a se dispunde daca se aplica legea veche sau noul cod rutier. Am formulat cerere la IPJ pt aplicarea legii mai favorabile( avand in vedere ca in materie penala si contraventionala exista acest princpiu), dar mi s-a comunicat ca voi primi raspuns in 30 de zile , termen care depaseste perioada de suspendare daca mi s-ar aplica legea veche. Oare in instanta pe contencios administrativ, daca voi face o ordonanta presedintiala , am vreo sansa pentru a mi se aplica legea mai favorabila?Multumesc