avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am savarsit o contraventie in 2019, am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am savarsit o contraventie in 2019, am formulat plangere ...

Buna seara! Am savarsit o contraventie in 2019, am formulat plangere contraventionala care s-a solutionat definitiv, fiind respinsa, la data de 2.02.2022. Art 104 din OUG 195/2002 modificat prin OG 1/2022 nu prevede ce trebuie luat in considerare , data savarsirii contraventiei sau data ramanerii definitive a hotararii, pentru a se dispunde daca se aplica legea veche sau noul cod rutier. Am formulat cerere la IPJ pt aplicarea legii mai favorabile( avand in vedere ca in materie penala si contraventionala exista acest princpiu), dar mi s-a comunicat ca voi primi raspuns in 30 de zile , termen care depaseste perioada de suspendare daca mi s-ar aplica legea veche. Oare in instanta pe contencios administrativ, daca voi face o ordonanta presedintiala , am vreo sansa pentru a mi se aplica legea mai favorabila?Multumesc

Alte discuții în legătură

Aplicarea art 15 alin 2 cr privind nerectroactivitatea legilor ... vjanos62 vjanos62 Aplicarea art 15 alin 2 CR privind nerectroactivitatea legilor ,exceptie legea penala si legea contraventionala, Intervenirea a doua legi succesive , OUG ... (vezi toată discuția)
Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare permisului de conducere Marius8201 Marius8201 Buna ziua Mi s-a suspendat permisul in data de 14.01.2022 pentru 90 zile și mi s-a eliberat dovada cu drept de conducere pana in data de ... (vezi toată discuția)