Aplicarea art 15 alin 2 CR privind nerectroactivitatea legilor ,exceptie legea penala si legea contraventionala, Intervenirea a doua legi succesive , OUG 195/2002 modificata prin Legea 152/2019 24 iulie, rap la art 118 alin 4 din OUG 195/2002 ,privind conditiile de suspendare a exercitariidreptului de circulatie .Context in care in 2018 mi i s a facut un proces verbal de contraventie ,atacat pe fond in termen ,fiind respinsa ca nefondata,am uzitat de calea de atac a apelului pe legea veche OUG 195/2002 ,insa solutia definitiva a fost dispusa pe legea noua OUG 195/2002 prin Legea 152 24 iulie 2019 ,rap la art 118 alin 4 din OUG 195/2002,care prevede ca la ramanerea definitiva nefavorabila a cauzei dupa 31 zile se produce suspendarea dreprtului de circulatie fara nicio formalitate din partea IPJ .Nefiind instintat prin dispozitia de suspendare a dreptului de a conduce ,am fost surprins cu exercitarea dreptului suspendat ,intervenind incidenta penala. Cum se poate aplica legea mai favorabila in speta expusa.
Trebuie studiat dosarul de avocat.
Daca credeti ca apararile se fac asa in mod generic va aflati in mare eroare.
Dreptul este o stiinta si abordarea trebuie sa fie facuta in mod adecvat.
Pot exista si situatii in care sa greseasca judecatorii pentru ca este o stiinta cu mult mai complicata decat pare la o prima vedere dar apararile trebuie formulate in termenele prevazute de lege.