avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Cube

Activitate Cube

Buna ziua!
In data de 17.06 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din Sibiu, iar sumele pe care le aveam de platit au fost 300 de lei taxa de ridicare a masinii si 150 de lei taxa de transport. Sumele au fost achitate in ziua respectiva. Ma trezesc azi cu un PV in posta intocmit pe data de 15.07 de catre un agent al politie locale Sibiu, fara a se afla martori sau eu in jur.
Interesul meu e sa contest amenda, iar motivele ar fi:
1. Am platit tot ce era de platit pentru a-mi recupera masina si am intrebat de amenda, angajata PL spunandu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji.
2. Nu se aflau martori in zona, iar agentii nu mi-au adus la cunostinta sanctiunea aplicand abtibild in parbriz.
3. Agentul constatator nu are functia necesara pentru a aplica amenzi de circulatie.

Daca stiti dvs. alte motive, v-as ruga sa mi le aduceti la cunostinta. Nu inteleg cum e posibil ca dupa o luna sa primesc o amenda dupa ce fapta a fost deja platita. Care credeti ca ar fi sansele sa castig in instanta si, aveti oare un model draft pentru contestatie?
Multumesc!

eduard77 a scris:

Nu. Doar sa atacați dosarul de executare in instanța

Țin sa mai menționez ca a mai apărut o amenda din 2016 ce nu prea poate fi citita, dar pot sa îmi dau seama ca scrie ca am umblat cu o motocicleta, lucru total neadevărat, pt ca nu am circulat niciodată cu motocicleta, iar amenda e în suma de 630 RON.
În 2019 soldul meu de restante apărea ca fiind de 230 de lei, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit sa fie și respectiva amenda (falsa) în cumul.
Întrebarea este: dacă atac în instanta dosarul de executare, care sunt șansele sa câștig procesul având în vedere acele amenzi luate "pe merit"? Sau, pot face ceva exclusiv cu amenda respectiva "inventata"?

Mulțumesc pt răspunsul anterior!
Am primit o notificare din partea DIRECTIE DE VENITURI- SERVICIUL URMARIRE VENITURI, prin care sunt notificat ca este în derulare procedura de executare silita pentru debite restante aferente bugetului local.
Majoritatea amenzilor sunt vechi de peste un an și sunt acordate în mod abuziv de către politia locala din Timișoara din timpul mandatului lui N. Robu. Amenzile sunt de circulație, chiar dacă respectivii agenți nu pot da astfel de amenzi. Marea problema este ca nu le-am contestat la vremea aceea, crezând ca ele urmau a se anula în termen de 5 ani de la primirea lor (aveam 19-20 de ani și naiv fiind, credeam tot ce auzeam)
Întrebarea e: în cazul amenzilor mai vechi de un an, ele mai pot fi contestate or anulate? Sau, exista vreo alta procedura prin care pot cere anularea așa-ziselor restante aferente bugetuluilocal?