avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Anularea amenzilor mai vechi de un an
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Anularea amenzilor mai vechi de un an

Am primit o notificare din partea DIRECTIE DE VENITURI- SERVICIUL URMARIRE VENITURI, prin care sunt notificat ca este în derulare procedura de executare silita pentru debite restante aferente bugetului local.
Majoritatea amenzilor sunt vechi de peste un an și sunt acordate în mod abuziv de către politia locala din Timișoara din timpul mandatului lui N. Robu. Amenzile sunt de circulație, chiar dacă respectivii agenți nu pot da astfel de amenzi. Marea problema este ca nu le-am contestat la vremea aceea, crezând ca ele urmau a se anula în termen de 5 ani de la primirea lor (aveam 19-20 de ani și naiv fiind, credeam tot ce auzeam)
Întrebarea e: în cazul amenzilor mai vechi de un an, ele mai pot fi contestate or anulate? Sau, exista vreo alta procedura prin care pot cere anularea așa-ziselor restante aferente bugetuluilocal?

Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
Cube, utilizator
Cel mai recent răspuns: eduard77 , utilizator 17:37, 4 Martie 2022
Buna ziua

Amenzile sunt de circulație, chiar dacă respectivii agenți nu pot da astfel de amenz

Fals. Probabil ca sunt pentru parcare.

în cazul amenzilor mai vechi de un an, ele mai pot fi contestate or anulate?

Nu. Termenul e 15 zile de la comunicare.

exista vreo alta procedura prin care pot cere anularea așa-ziselor restante aferente bugetuluilocal?

Nu.
Nu. Doar sa atacați dosarul de executare in instanța

Cube a scris:

Am primit o notificare din partea DIRECTIE DE VENITURI- SERVICIUL URMARIRE VENITURI, prin care sunt notificat ca este în derulare procedura de executare silita pentru debite restante aferente bugetului local.
Majoritatea amenzilor sunt vechi de peste un an și sunt acordate în mod abuziv de către politia locala din Timișoara din timpul mandatului lui N. Robu. Amenzile sunt de circulație, chiar dacă respectivii agenți nu pot da astfel de amenzi. Marea problema este ca nu le-am contestat la vremea aceea, crezând ca ele urmau a se anula în termen de 5 ani de la primirea lor (aveam 19-20 de ani și naiv fiind, credeam tot ce auzeam)
Întrebarea e: în cazul amenzilor mai vechi de un an, ele mai pot fi contestate or anulate? Sau, exista vreo alta procedura prin care pot cere anularea așa-ziselor restante aferente bugetuluilocal?

eduard77 a scris:

Țin sa mai menționez ca a mai apărut o amenda din 2016 ce nu prea poate fi citita, dar pot sa îmi dau seama ca scrie ca am umblat cu o motocicleta, lucru total neadevărat, pt ca nu am circulat niciodată cu motocicleta, iar amenda e în suma de 630 RON.
În 2019 soldul meu de restante apărea ca fiind de 230 de lei, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit sa fie și respectiva amenda (falsa) în cumul.
Întrebarea este: dacă atac în instanta dosarul de executare, care sunt șansele sa câștig procesul având în vedere acele amenzi luate "pe merit"? Sau, pot face ceva exclusiv cu amenda respectiva "inventata"?

Mulțumesc pt răspunsul anterior!
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
Cube, utilizator
In dosarul de executare silită sunt toate amenzile scrise. Instanța va accepta sau refuza procesul in functie de amendă . dacă are dovadă de comunicare de exemplu se câștigă daca nu are nu se câștigă. Cel mai bine mergeți la primărie de acolo de unde va pleca dosarul si cereti copii la tot. Vedeti va semnătura daca există. Vedeți ce ați semnat
O zi bună

Cube a scris:

eduard77 a scris:

Țin sa mai menționez ca a mai apărut o amenda din 2016 ce nu prea poate fi citita, dar pot sa îmi dau seama ca scrie ca am umblat cu o motocicleta, lucru total neadevărat, pt ca nu am circulat niciodată cu motocicleta, iar amenda e în suma de 630 RON.
În 2019 soldul meu de restante apărea ca fiind de 230 de lei, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit sa fie și respectiva amenda (falsa) în cumul.
Întrebarea este: dacă atac în instanta dosarul de executare, care sunt șansele sa câștig procesul având în vedere acele amenzi luate "pe merit"? Sau, pot face ceva exclusiv cu amenda respectiva "inventata"?

Mulțumesc pt răspunsul anterior!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta masina vanduta Ana-Maria S Ana-Maria S Buna ziua, Am vândut o mașină în 2015, iar în 2016 am primit o amenda rovinieta, iar ulterior am trimis un mail la CNAIR cu contractul de vanzare si ... (vezi toată discuția)
Inlocuire amenda contraventionala cu avertisment nicusorco nicusorco Am depus la judecatorie pe data de 05.08 2019 o plangere impotriva unei amenzi contraventionale data de politie , solicitand in finalul plangerii anularea ... (vezi toată discuția)
Se poate anula suspendarea? oltul oltul daca am 5 condamnari cu inchisoare cu suspendare iar la al 5lea proces primesc o amenda administrativa (cauza de nepedepsire) judecatorul poate sa anuleze ... (vezi toată discuția)