avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta masina vanduta

Buna ziua,
Am vândut o mașină în 2015, iar în 2016 am primit o amenda rovinieta, iar ulterior am trimis un mail la CNAIR cu contractul de vanzare si numarul amenzii, mail la care nu am primit raspuns.
Acum in 2019, am primit somatie de la Primărie (Timisoara, unde locuiesc) ca trebuie sa plătesc acea suma, iar daca nu, voi intra pe executare silită.
Mentionez ca atunci am vândut masina, toate demersurile au fost legale, inclusiv scris pe spatele talonu lui "înstrăinat catre X , data X" . Din ce stiu, masina a fost vândută unei alte persoane. Altceva nu mai stiu.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: costel5 , utilizator 13:50, 6 Iulie 2019
Ati gresit cand in 2016 ati trimis email
Era necesar ca la primirea PV contraventie sa va adresati instantei de judecata unica autoritate competentasa dispuna anularea documentului
Actualmente singura modalitate pentru scapat de executare silita este sa achitati suma consemnata in somatia de plata comunicata de catre autoritatea locala teritoriala
Important este cine a circulat fara rovinieta. Dv sau noul proprietar?
Daca din pv rezulta ca la data comiterii contraventiei autoturismul era vandut puteti trimite amenda noului proprietar, el ar fi vinovatul in speta.
Important este cine a circulat fara rovinieta. Dv sau noul proprietar?
Daca din pv rezulta ca la data comiterii contraventiei autoturismul era vandut puteti trimite amenda noului proprietar, el ar fi vinovatul in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - masina vanduta ContSters22096 ContSters22096 am primit in pv de aplicare a unei amenzi de catre CNAIR pt ca in luna feb 2017 as fi circulat fara rovinieta valabila. problema e ca masina a fost vanduta in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile vanzatorului la vanzarea unui autoturism olimpiastanca olimpiastanca In luna mai anul 2014 am vandut un autoturism. Am mers la DITL si am scos de pe rol autoturismul in baza contractului de vanzare-cumparare si documentele pe ... (vezi toată discuția)
Somatie dosar executare amenda cnair So22en1! So22en1! Am primit o somatie de executare silita emisa in 16.11.2017 pentru o amenda de la CNAIR pentru un titlu de creanta R170115679 din 07.02.2017. Ciudat este ... (vezi toată discuția)