avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatiile vanzatorului la vanzarea unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatiile vanzatorului la vanzarea unui autoturism

In luna mai anul 2014 am vandut un autoturism. Am mers la DITL si am scos de pe rol autoturismul in baza contractului de vanzare-cumparare si documentele pe care le-am luat de la DITL le-am dat cumparatorului sa inscrie masina pe numele lui cu aceleasi numere de inmatriculare. Eu am vandut masina in mai 2014 si in luna iunie mi-a venit un pv.de contraventie prin care sunt obligata sa platesc amenda pe motiv ca in data de 21.01.2015 am circulat fara rovinieta (inregistrare video), data la care masina nu se mai afla in posesia mea. De asemenea, in termen de 10 zile de la data primirii pv am depus contestatie la judecatorie, iar acum 1 zi am primit de la judecatorie intampinare la contestatia pe care am formulat-o si prin care se solicita respingerea contestatiei mele . Intrebarea mea este cine avea obligatia sa anunte politia de schimbarea proprietarului eu sau cel care a cumparat-o si ce pot face in cazul de fata referitor la pv?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:28, 15 Decembrie 2015
olimpiastanca a scris:

Eu am vandut masina in mai 2014 si in luna iunie mi-a venit un pv.de contraventie prin care sunt obligata sa platesc amenda pe motiv ca in data de 21.01.2015 am circulat fara rovinieta (inregistrare video), data la care masina nu se mai afla in posesia mea.

De asemenea, in termen de 10 zile de la data primirii pv am depus contestatie la judecatorie, iar acum 1 zi am primit de la judecatorie intampinare la contestatia pe care am formulat-o si prin care se solicita respingerea contestatiei mele . Intrebarea mea este cine avea obligatia sa anunte politia de schimbarea proprietarului eu sau cel care a cumparat-o si ce pot face in cazul de fata referitor la pv?
Din prezentarea dv rezulta ca in mai 2014 ati vandut masina ,iar in iunie 2014 ati primit PV contraventie lipsa rovinieta constatata in data de 21.01.2015
Posibil sa fie eroare de redactare din partea dv,greiu de crezut ca autoritatea sa incheie PV contraventie in iunie 2014 pentru o contraventie care urmeaza sa fie savarsita la un interval de 7 luni=21.01.2015
Mai mult ca sigur ca dv la instrainarea bunului mobil,nu ati respectat obligatia de a completa rubrica speciala de pe talon,instrainat la data X ,catre Y
Pentru situatia dv parcurgeti [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare cnair amenda rovinieta RaresCat RaresCat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa raspund la intampinarea CNAIR. Am contestat la judecatorie amenda rovinieta CNAIR, pentru ca nu s-a transcris la timp ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)