avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare

Buna ziua,
In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare catre cumparator. La Politie nu a vrut sa imi faca radierea deoarece nu mai permite legea sa fac eu radierea ca vanzator ci urma sa se faca radierea automat in momentul in care noul proprietar o inmatricula. In iunie 2014 masina a fost inregistrata de camerele de rovinieta pe DN 1 fara rovinieta platita si in oct am primit procesul verbal de amenda. Am luat legatura cu cel care a cumparat masina sa ii comunic de amenda si mi-a spus ca a vandut masina altei persoane din Brasov. Cand a plecat cu masina la Brasov a fost surprins de camera Am chemat in judecata CNADR pentru a anula PV pe motiv lipsa semnatura olografica si instanta sa anuleze PV. CNADR a facut intampinare cu copii dupa proba foto Autorizatia de control si certificatul calificat ptr semnatura electronica si in intampinare se spune :
art. 17 OG 2/2001 sanctioneaza lipsa semnaturii agentului constatator. Dar dupa cum se poate observa , legiuitorul a vorbit doar despre "semnatura", astfel incat chiar daca nu se mentioneaza expres despre semnatura electronica se poate constata ca nu se mentioneaza nici faptul ca semnatura ar fi olografica. CNADR solicita in intampinare respingerea contestatiei ca fiind nefondata si mentinerea PV de constatare.
In acest caz care ar ttrebui sa fie urmatorul pas pentru a veni cu raspuns la intampinare?
Pe aceasta cale mai am vreo sansa sa invoc ceva pentru sustinerea contestatiei, sau sa chem in garantie ( sau cum se numeste actiunea) pe cel caruia am vandut masina si sa il oblige pe el la plata amenzii si ce acte doveditoare sa anexez in afara de copii dupa actele de vanzare . Trebuiesc platite alte taxe de timbru daca il chem in garantie?
Va multumesc pentru sprijin!

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Ajutor depunere dosar rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Rovinieta problematica Dan me Dan me As dori sa stiu daca pot face ceva in cazul in care am uitat sa platesc rovinieta, am iesit pe un drum national odata grabindu\'ma la concertul Andre Rieu, ... (vezi toată discuția)