avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta problematica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta problematica

As dori sa stiu daca pot face ceva in cazul in care am uitat sa platesc rovinieta, am iesit pe un drum national odata grabindu'ma la concertul Andre Rieu, precedenta expirase de vreo 2 saptamani. Ma gandesc sa platesc acum de la data expirarii daca se poate.
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 13:07, 28 Iunie 2015
Dacă veți primi pv. contravenție pentru lipsa rovinietă , și dacă acel pv. NU are semnătura olografă a agentului constatator, faceți o plângere contravenționala și solicitați anularea pv. pt. lipsă semnătură
Dacă pv. are semnătura olografă DOAR atunci mergeți și plătiți rovinieta .Dacă folosiți în mod frecvent DN atunci nu văd de ce nu ați plăti pt. 1an și ași scăpa de grijă. Suma nu este mare .
Pentru un an o cumpar, tocmai de aici faptul ca am uitat trecand un an nu mai putin, merg si foarte rar cu masina.

"Rovinieta, introdusa prin OG nr. 15/2002, este documentul sau inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania"
Din citat ar insemna ca circulatia pe autostrada e permisa?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Dan me, utilizator
D-le, prin Decizia ICCJ nr,. 6/ 2015 procesele verbale contravenționale date pentru lipsa rovinietei sunt NULE în lipsa semnăturii olografe(de mână ) a agentului.
Nu știu dacă până în iunie (când a fost concertul) la emiterea pv. contravenție au avut timp să reglementeze treaba cu semnăturile.
Deci, acest lucru vi l-am recomandat- dacă veți primi pv. contravenție să urmăriți existenta semnăturii agentului - dacă este sau este electronic semnată și în cazul acesta solicitați imediat în instanță anularea lui.
Eu întrebam de autostradă, multumesc pentru răspuns, l am citit la momentul respectiv. Acum din nou m aţi făcut curios dacă nu sunt oprit de agent înseamnă că nu poate semna şi degeaba m a luat prin camera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinietă anthynidiany anthynidiany În data de 25.07.2016 am primit o amendă pentru că am circulat fără rovinietă în data de 11.02.2016. Procesul verbal scrie că e întocmit pe data de ... (vezi toată discuția)