avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă rovinietă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă rovinietă

În data de 25.07.2016 am primit o amendă pentru că am circulat fără rovinietă în data de 11.02.2016. Procesul verbal scrie că e întocmit pe data de 06.07.2016.
Avizul de înștiințare scrie că e întocmit pe 18.07, dar eu nu l-am găsit în cutia poștală înainte de sosirea amenzii. Pe 25.07 am găsit Avizul, Amenda și PV de comunicare.

În fine, știu că am mers fără rovinietă, dar pur și simplu nu vreau să le dau banii decât în ultimul moment dacă se poate. Nu văd motiv de contestare a PV decât faptul că semnătura de pe PV nu pare a fi făcută cu pixul pe hârtie, ci pare a fi imprimată. Mă gândesc că agentul a semnat un PV și apoi toate celelalte amenzi sunt făcute pe șablon. Acum mă gândesc că agentul trebuie să fie de față când amenda este întocmită și să o semneze personal, adică să ia la cunoștință de ceea ce e scris acolo.
Nu știu dacă e un motiv real, dar dacă e o șansă eu l-aș contesta.

Totuși, dacă nu îl pot contesta, până când pot plăti amenda fără penalități.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:09, 28 Iulie 2016
Instanta de judecata a decis, ca documentele intocmite si comunicate de catre CNADNR sunt lovite de nulitate absoluta, pentru ca semnatura electronica nu este legala.
Conform deciziei ÎCCJ, singurele procese-verbale de amenda, care pot fi acceptate, sunt cele care au semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei.
In consecinta, cei care au primit o amenda trebuie sa se adreseze instantei si sa solicite anularea ei, in baza deciziei comunicate de ICCJ - daca semnatura olografa nu apare pe document.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)
Incredibil - proces verbal contraventie cnadnr Lylyca Lylyca Bună ziua La aproape 3 ani de la scandalul situațiilor in care agenţii constatatori ai C.N.A.D.N.R. uzează abuziv prevederile O.G. nr. 2/2001, privind ... (vezi toată discuția)
Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)