avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Raspuns intampinare CNAIR amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Raspuns intampinare CNAIR amenda rovinieta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa raspund la intampinarea CNAIR.
Am contestat la judecatorie amenda rovinieta CNAIR, pentru ca nu s-a transcris la timp autoturismul. CNAIR a depus intampinare motivand ca ei tin cont de raspunsul DRPCIV si astfel PV e temeinic si legal si au dreptul sa ma amendeze pe mine, chiar daca am depus contract vanzare cumparare, radiere de la DITL - iar PV este pentru o fapta cu peste 30 zile de la data contractului de instrainare.

Multumesc!
Rares
Cel mai recent răspuns: RaresCat , utilizator 08:48, 14 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intelege exact ce vreti sa spuneti prin "nu s-a transcris la timp autoturismul". Oricum, daca ati incheiat actul de vinzare cumparare in forma reglementata acum si masina a fost surprinsa de camere cind era in posesia noului proprietar, puteti raspunde la intimpinare ca, in conformitate cu decizia ICCJ nr. 4 din martie 2018 :

"în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;"

prin urmare PV trebuie anulat, daca ati facut dovada transmiterii dreptului de proprietate, CNAIR nu poate sa va amendeze.
Decizia ICCJ este obligatorie.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
latka, utilizator
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am primit o amenda pentru rovinieta, desi eu am vandut ... micaa micaa Buna ziua. Am primit o amenda pentru rovinieta, desi eu am vandut mașina acum 8 ani. Am facut atunci toate demersurile necesare, chiar am anuntat si la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! ... haralambie85 haralambie85 Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! Am vândut mașina în septembrie iar în octombrie am primit amenda pe tru lipsa rovineta de la ... (vezi toată discuția)