avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am primit o amenda pentru rovinieta, desi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am primit o amenda pentru rovinieta, desi eu am vandut ...

Buna ziua. Am primit o amenda pentru rovinieta, desi eu am vandut mașina acum 8 ani. Am facut atunci toate demersurile necesare, chiar am anuntat si la politie si am un comunicat de al lor ca au luat la cunostinta. Am depus la judecatorie contestatie si dovezile. Cestrin a depus intampinare. (Zice ca n am anuntat ca mi am schimbat adresa in termen de 30 zile, eu mi am schimbat adresa la 3 ani dupa vânzarea masinii). In citatie mi se cere sa depun răspuns la intampinare in termen de 10 zile. Ce trebuie sa scriu mai exact? Este obligatoriu sa raspund la aceasta intampinare? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
micaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:17, 5 Octombrie 2020
Nu are nici o treaba cu schimbarea adresei. Daca nu ati mentionat deja acest lucru in plingerea contraventionala, puteti scrie acum in raspunsul la intimpinare ca , in conformitate cu decizia nr 4 din 2018 a ICCJ, daca ati facut deja dovada transmiterii dreptului de proprietate, in calitate de fost proprietar, pierdeti calitatea de utilizator și de subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă; prin urmare acel PV de contraventie trebuie anulat, din moment ce dvs. nu mai puteti fi "subiect activ al contraventiei constind in fapta de a circula fara rovinieta valabila ".
Cititi toata analiza aici:
[ link extern ]
Decizia este la final.

Presupun ca ati anexat plingerii dovada transmiterii dreptului de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
latka, utilizator
Cine a redactat actiunea catre instanta de judecata?
Intampinarea este actul de procedura prin care paratul se apara, in fapt și in drept, fata de cererea de chemare in judecata.
Nu este obligatoriu sa raspundeti la intampinare
Daca apreciati util si necesar ,aveti dreptul legal sa raspundeti la intampinare,precizand aspectele din actul de sesizare al instantei atat in fapt cat si in drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare cnair amenda rovinieta RaresCat RaresCat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa raspund la intampinarea CNAIR. Am contestat la judecatorie amenda rovinieta CNAIR, pentru ca nu s-a transcris la timp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața, am vândut si eu o masina in luna mai si am ... Iulian-Catalin Iulian-Catalin Buna dimineața, Am vândut si eu o masina in luna mai si am uitat sa înstrăinez talonul si acum am primit o amendă din luna august,persoana refuza sa o ... (vezi toată discuția)