avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ...

Bună ziua.
Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat domiciliul și nu am primit nici un proces verbal, dar de la SPIT (când am fost să plătesc impozitul pentru anul 2022) am primit copia dupa procesul verbal încheiat în aprilie 2021. Cum pot contesta amenda și ce trebuie să fac pentru a nu mai avea astfel de surprize. Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: fabi_arina , utilizator 08:27, 10 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca nu ati radiat-o si de la inmatriculari, atunci fie vorbiti cu noul proprietar, fie o platiti dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


fabi_arina a scris:

Bună ziua.
. Cum pot contesta amenda și ce trebuie să fac pentru a nu mai avea astfel de surprize. Vă mulțumesc !

Un astfel de PV de contraventie se contesta in instanta, in baza deciziei 4/2018 a ICCJ, avind ca proba documente legale care sa ateste faptul ca ati transcris dreptul de proprietate. Adica ati incheiat legal un act de vinzare-cumparare a masinii respective :
"- în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
- dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."
[ link extern ]
Asta pe viitor, pentru acum ar trebui sa adresati prima data instantei (judecatoria de care apartineti) o cerere de repunere in termen pentru a putea depune o plingere contraventionala impotriva PV de contraventie din aprilie 2021. Termenul maxim ar fi fost de 15 zile de la data comunicarii.
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare cnair amenda rovinieta RaresCat RaresCat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa raspund la intampinarea CNAIR. Am contestat la judecatorie amenda rovinieta CNAIR, pentru ca nu s-a transcris la timp ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața, am vândut si eu o masina in luna mai si am ... Iulian-Catalin Iulian-Catalin Buna dimineața, Am vândut si eu o masina in luna mai si am uitat sa înstrăinez talonul si acum am primit o amendă din luna august,persoana refuza sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ... Marius198909 Marius198909 Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele ... (vezi toată discuția)