avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ...

Buna ziua!
In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele lui si a revandut-o. Dupa un an m-am trezit cu o amenda de rovigneta, iar peste un timp a mai venit inca una. M-am tot interesat ce pot face sa sacap de ele, dar nu am reusit. Anul trecut am mers la politie si am depus toate actele necesare pentru a-mi fi retrase amenzile, dar nu am primit nici un raspuns. Am dat de cel care a detinut ultimul masina si mi-a spus ca a revandut-o asa cum a luat-o, " cu acte false'. Asigurarea este facuta tot pe numele meu. Ce pot face pentru a scapa de amenzi si unde ma pot adresa ca cel care o detine acum sa nu mai circule cu ea.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:10, 22 Martie 2021
Politia nu da amenzi pentru lipsa rovigneta, ci CNAIR.
Procesele verbale de contraventie se pot contesta in instanta si anula in baza deciziei 4/2018 a ICCJ.
[ link extern ]
In instanta trebuie sa dovediti cu acele acte ca nu mai sunteti "subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă".
Plingerea contraventionala se depune la judecatoria de care apartineti, in termen de 15 zile de la comunicarea PV. Daca nu va descurcati, e bine sa angajati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Informatii contestație amenda rovinieta Ramona98 Ramona98 Buna seara. In data de 05.01.2023 am vândut autovehiculul, iar in data de 14.01.2023 a fost înregistrat ca circula fără rovinieta(noul proprietar). Astăzi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul ... Diana Mih Diana Mih Buna ziua, am vândut mașina anul trecut in noiembrie dar noul proprietar nu a înmatriculat mașina pana in momentul de fata... Mi a venit o amenda de ... (vezi toată discuția)