avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Informatii contestație amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Informatii contestație amenda rovinieta

Buna seara. In data de 05.01.2023 am vândut autovehiculul, iar in data de 14.01.2023 a fost înregistrat ca circula fără rovinieta(noul proprietar). Astăzi in data de 10.05.2023 am primit amenda acasa. Ma puteți ajuta cu informatii, ce as putea face pentru a contesta, ce acte sunt necesare, cum ar trebui formulata plângerea/contestația?
Precizez ca între timp persoana respectiva a înscris mașina pe numele lui...
Contestarea procesului verbal de contraventie se realizeaza in instanta de judecata
la instarinarea vehiculului ati competat rubrica speciala pe talon?
Daca cumparatorul proprietar a fost depistat circuland fara rovinieta,initial ar trebui sa contactati proprietarul si sa conveniti solutionarea amiabila ,respectiv acesta sa achite c/v amenda
Pentru contestare amenda in instanta ,daca nu stapaniti procedura este de preferat sa contactati avocat care sa analizeze documentele ,sa redacteze actiunea si sa va reprezinte interesele in instanta .costurile urmand sa le recuperati de la proprietarul auto
Daca nu va intelegeti cu vinovatul sa va achite contravaloarea jumatatii din minim, depuneti o plingere contraventionala la judecatoria de care apartineti (in maxim 15 zile de la data inscrisa pe PV), impotriva procesului verbal de contraventie. Invocati in drept decizia nr.4 din 2018 a ICCJ si anexati in dublu exemplar copie dupa dovada transcrierii dreptului de proprietate .
[ link extern ]

Ramona98 a scris:

Buna seara. In data de 05.01.2023 am vândut autovehiculul, iar in data de 14.01.2023 a fost înregistrat ca circula fără rovinieta(noul proprietar). Astăzi in data de 10.05.2023 am primit amenda acasa. Ma puteți ajuta cu informatii, ce as putea face pentru a contesta, ce acte sunt necesare, cum ar trebui formulata plângerea/contestația?

Buna ziua. Am completat pe talon! L-am contactat și refuza sa plătească.
Este posibil sa mai primesc și alte amenzi in afara ce aceasta dacă a mai circulat prin acel loc și nu avea rovinieta?

ynocentta a scris:

Contestarea procesului verbal de contraventie se realizeaza in instanta de judecata
la instarinarea vehiculului ati competat rubrica speciala pe talon?
Daca cumparatorul proprietar a fost depistat circuland fara rovinieta,initial ar trebui sa contactati proprietarul si sa conveniti solutionarea amiabila ,respectiv acesta sa achite c/v amenda
Pentru contestare amenda in instanta ,daca nu stapaniti procedura este de preferat sa contactati avocat care sa analizeze documentele ,sa redacteze actiunea si sa va reprezinte interesele in instanta .costurile urmand sa le recuperati de la proprietarul auto

Aceasta e o contravenție continuă, nu veți mai primi alte amenzi. Mergeți în instanță și depuneti plângerea, altfel veți fi buna de plată. Plângerea se depune la judecătoria de care aparțineți, in 2 ex (la fel și toată actele ce o însoțesc, în copie).
Exemplu și explicații aici : [ link extern ] /
Dacă nu sunteți sigură ca va descurcați, plătiți serviciul unui avocat, măcar pentru redactare.
Nu depășiți ca data a depunerii termenul maxim de 15 zile de la data când v-a fost comunicat PV, data sosirii de pe plic.
Nu uitați sa invocați acea decizie a ICCJ și sa depuneți copii după actul care atestă vanzarea-cumpararea și cel care (presupun ca ati făcut o poza) arată data înstrăinării în certificatul de inmatriculare.

Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă ... fabi_arina fabi_arina Bună ziua. Am primit o amendă pentru circulație fără rovinietă pentru o mașină pe care am vândut-o în 2014. De la data vânzării am schimbat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare ... Marius198909 Marius198909 Buna ziua! In anul 2015 am vandut o masina cu contract de vanzare cumpare si fiscal scos de la primarie. Noul proprietar nu a inregistrat masina pe numele ... (vezi toată discuția)