avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inlocuire amenda contraventionala cu avertisment
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inlocuire amenda contraventionala cu avertisment

Am depus la judecatorie pe data de 05.08 2019 o plangere impotriva unei amenzi contraventionale data de politie , solicitand in finalul plangerii anularea procesului verbal prin care mi s au acordat 2 amenzi ambele in cuantum maxim.
Politia a formulat 2 intampinari pe data de 10.10 2019 si 14.10.2019
Am primit acasa in urma cu aproximativ 1 luna nr. de dosar , parola si data fixata pentru fond ca fiind 20. 11 .2019.
Este foarte posibil sa nu fi formulat bine plangerea cerand anularea procesului verbal , as dori sa introduc o plangere noua in care sa cer inlocuirea amenzii contraventionale cu avertisment si pe care as putea sa o motivez suplimentar cu elemente din intampinare care nu sunt reale ci inventate.
Pot sa depun pana la primul termen adica fond o noua plangere?
Mentionez ca in prima am cerut anularea procesului verbal , iar acum as vrea sa cer inlocuirea amenzii cu avertisment.
Daca pot sa depun o noua plangere , procedez tot ca la prima adica timbrata cu 20 de ron si nu solicit cheltuieli de judecata.
Cel mai recent răspuns: nicusorco , utilizator 21:33, 12 Noiembrie 2019
Nu puteti introduce o noua cerere.
Puteti formula un raspuns la intampinarea depusa de catre IPJ in care sa aduceti elemente suplimentare si sa solicitati si inlocuirea amenzii.
Acelasi lucru il puteti face si in sedinta publica.
Recomandarea ar fi ca raspunsul la intampinare sa il depuneti inainte de termen pentru ca judecatorul sa poata lua cunostinta despre continut.
Multumesc pentru informatie , o sa depun cu 2 zile inainte de termenul fond acest raspuns la intampinare.As mai avea o neclaritate , nu inteleg , daca un agent de politie numit constatator scrie in procesul verbal si mai apoi in intampinare lucruri neadevarate , pe care nu le poate proba , eu cel amendat trebuie sa demonstrez prin probe ca ceea ce spune agentul constatator este fals?De exemplu a afirmat ca i s a spus de mama mea ca sunt bolnav psihic cu nenumarate internari la psihiatrie. Eu , am scris la ministerul sanatatii , am dat toate datele de identificare si astept un raspuns de la ei daca am fost luat vreodata in evidenta vreunei clinici de psihiatrie , dar slabe sperante , de unde sa aibe ministerul sanatatii asa baza de date.Numai eu trebuie sa vin cu probe?
Intreb , pentru ca nu mai stiu pe unde am citit ca la o amenda contraventionala se prezuma ca agentul constatator spune adevarul.Caut prin toate modalitatile sa demonstrez absolut logic neadevarurile scrise in intampinare.
Va puteti adresa medicului de familie care ar putea sa elibereze un document care sa faca referire la eventualele boli cu care va are luat in evidenta.
Multumesc , este o idee cred foarte buna , am timp sa ajung si la doctorul de familie.Daca agentul constatator afirma in intampinare ca m a identificat complet cautand in baza de date a politiei avand doar numele si prenumele , eu nu stiu daca pot solicita instantei ca acesta sa probeze cu documente acest fapt.Am inteles ca procedura de obtinere de date personale de catre politie din baza de date nu este publica. Chiar daca nu e publica , se cunoaste ca interogarea bazei de date a politiei se face doar de politisti autorizati special si acestia trebuie sa aibe niste documente semnate si avizate pentru a cauta si identifica o persoana la solicitarea unui agent de politie.
Toata aceasta identificare s a facut intr o zi pentru ca a doua zi la prima ora am primit acasa procesul verbal de amenda.
Ce vreau sa demonstrez?Agentul constatator nu spune adevarul , a aplicat amenda pentru nelegitimare ,dar in fapt eu i am spus ca are toate datele mele de identificare la 112 pentru ca am sunat inainte acolo de pe abonament vodafone.Chiar si aceasta idee de a spune ca ai luat de la un martor numele si prenumele unei persoane (martor pe care nu l ai legitimat),si l ai identificat complet si amendat , asta intr o zi , pare un lucru ciudat.Martorul putea sa spuna orice nume , n a fost legitimat , iar daca a spus numele real sunt curios cum a procedat agentul ? A scris repede o cerere de acces in baza de date MAI ,s a aprobat imediat , a intrat in legatura cu politistul care avea user si password si au inceput sa se uite la fetele din buletinul persoanelor care aveau acelasi nume cu al meu , pana cand a zis bingo , asta e il recunosc am vorbit cu el 5 minute.Mie imi pare SF ce spune agentul constatator , dar daca aceasta cautare a lor in baza de date nu e publica probabil el nu trebuie sa dea explicatii despre asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta! - plangere contraventionala! fany22 fany22 Buna, Am primit un proces verbal de contraventie, cum ca o masina a firmei mele a parcat acum 4 luni pe o parcare cu plata si nu avea bon afisat. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda jandarmerie - participare la protest nedeclarat defrisari vladanghel vladanghel Recent , am primit o amenda de 500 lei , ,,pentru participarea la adunare publica nedeclarata ,, . Eu spun doar ca ma aflam in zona, fara pancarta, si am ... (vezi toată discuția)