avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate anula suspendarea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate anula suspendarea?

daca am 5 condamnari cu inchisoare cu suspendare iar la al 5lea proces primesc o amenda administrativa (cauza de nepedepsire) judecatorul poate sa anuleze suspendarile conform art 85? sau trebuie sa existe o condamnare si in ultimul dosar ca sa poata anula?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:17, 11 Noiembrie 2013
Trebuie să existe o nouă condamnare care să impună anularea hotărârii , în vederea contopirii infracțiunilor concurente, Amenda administrativă nu conduce la anulare.
unde gasesc textul de lege referitor la contopirea pedepselor in caz de concurs?
In codul penal.
Daca se face contopire se poate si sa ramaneti la suspendare.
Depinde insa de pedepse si daca aplica sau nu spor de pedeapsa.
Art 36 cod penal .
aplicarea unei amenzi (pt fals in inscrisuri sub semnatura privata) constituie condamnare si impune anularea suspendarii primite anterior?

Alte discuții în legătură

Contopire amenda administrativa,inchisoare animacikaa animacikaa in urma contopirii pedepselor (5 pedepse cu inchisoare cu suspendare) cu un spor de 1 an 6 luni am un rezultat de 3 ani 6 luni. daca la ultimul dosar reusesc ... (vezi toată discuția)
Sanse contopire a doua condamnari cu suspendare concurente wiktor_i wiktor_i Buna ziua! problema pe care o am este urmatoarea: am primit o condamnare cu suspendare de 1an si 6luni pt.inselaciune(imprumut la banca acte false rate ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa concurs infractiuni pauldorin87 pauldorin87 in anul 2010, 2 condamnari cu suspendare.una 1 an susp si alta 3+5 ani supraveghere. inainte de a fi definitiva hotararea,are loc o alta fapta de furt ... (vezi toată discuția)