avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SANSE CONTOPIRE A DOUA CONDAMNARI CU SUSPENDARE ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SANSE CONTOPIRE A DOUA CONDAMNARI CU SUSPENDARE CONCURENTE

Buna ziua! problema pe care o am este urmatoarea: am primit o condamnare cu suspendare de 1an si 6luni pt.inselaciune(imprumut la banca acte false rate achitate la zi) apelul respins ca nefondatpe29/11/2010 fapta savarsita in decembrie 2006 nu am declarat recurs, mai sunt judecat pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident de circulatie petrecut in iunie 2007 sentinta fiind in pronuntare la rejudecare prima sentinta fiind casata in urma apelului procurorului si partior vatamate,pe portalul instantelor apare ca,,amanat pronuntarea la data de 15/12/2010 . INTREBAREA este: daca mai poate fi o condamnare cu suspendare si ce sanse sunt de contopire a acestora si de suspendare a condamnarii care ar rezulta in cazul in care nu depaseste 2 ani desigur. Mentionez ca nu am cazier si ma aflu in situatia de a fi singurul intretinator al mamei mele care este imobilizata la pat. MULTUMESC celor care eventual vor raspunde si va rog sa ma scuzatii pt. eventualele stangacii in exprimare!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:49, 6 Ianuarie 2011
Prima dvs. condamnare pare a fi ramasa definitiva.De aici reiese ca nu avem un concurs de infractiuni.Ar fi fost concurs daca niciuna dintre infractiunile concurente nu ar fi fost judecata si pronuntata sentinta.Asadar,cum prima condamnare depaseste 6 luni , opinez ca din acest punct de vedere nu prea mai puteti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, conform legii.Totusi, tinand cont de faptul ca a doua infractiune este savarsita din culpa , legea spune ca ar mai putea avea loc inca o suspendare, daca , asa cum bine spuneti, pedeapsa rezultanta nu ar depasi 2 ani. Cum regulile aplicabile in cazuri ca al dvs. sunt cele prevazute pentru concursul de infractiuni, este posibil ca in urma contopirii sa se aplice pedeapsa cea mai grea.Prin ipoteaza, ati putea primi pentru infractiunea din culpa 2 ani , pedeapsa mai mare decat prima .Si nu s-ar aplica nici sporul de pedeapsa prevazut pentru recidiva ...
La o prima vedere puteti scapa de inchisoare.
Pentru o a doua vedere, ar trebui sa platiti un avocat ca sa studieze dosarul.
O a doua vedere din pacate nu e posibila din considerente financiare#-o pe de alta parte nu stiu daca trebuie sa fac eu o cerere de contopire sau cum se procedeaza rog lamuriri . . @emma...sunt concurente deoarece a doua infractiune am savarsit-o inainte de ramanerea definitiva a condamnarii pentru prima...de fapt inainte chiar de inceperea urmaririi penale. totusi o parere avizata din partea unui specialist ar fi binevenita
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
wiktor_i, utilizator
Bun , sunt fapte concurente, ca atare se vor aplica regulile prevazute pentru concurs, respectiv Art. 33-34 C penal
In cazul infractiunilor concurente, contopirea pedepselor are loc fie ca acestea sunt judecate o data, de aceeasi instanta, fie ca au fost judecate separat. Pentru contopirea pedepselor se aplica regulile referitoare la concursul de infractiuni Daca pedeapsa a fost executata integral sau partial,( ceea ce s-a intamplat) partea executata se scade din pedeapsa aplicata pentru infractiunile concurente. Astfel restul de pedeapsa se va contopi cu pedeapsa nou aplicata pentru infractiunea concurenta, iar fiind dat faptul ca ati comis-o din culpa, ar putea sa nu se mai aplice niciun spor de pedeapsa.
Cam asta, si sper sa apara si o opinie avizata. Succes.
Faptele nu sunt concurente deoarece era deja condamnat definitiv din 2006 si fapta a doua a comis-o in 2007, dupa ce era deja condamnat.

Alte discuții în legătură

Se poate anula suspendarea? oltul oltul daca am 5 condamnari cu inchisoare cu suspendare iar la al 5lea proces primesc o amenda administrativa (cauza de nepedepsire) judecatorul poate sa anuleze ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)