avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraGabriel1

Activitate AlexandraGabriel1

Multumesc mult , nu am o hotarare , in Germania cqnd se naste un copil al carui parinti nu sunt casatoriti copilul este autmat sub tutela exclusiva a mamei , acest lucru se poate schimba doar prin judecatorie sau de comun acord la un notar in termen de 6 luni . Noi nu am facut acest lucru , nu sa mers in instanta si nici nu sa depus vreo cerere pt custodie comuna.... Custodia a ramas asa cum am primit o de la statul German .

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu am mai auzit asa ceva.
Cred ca este vorba despre altceva.
Doar o instanță de judecată în urma unui proces poate schimba ceva.
Dar, pot fi mai multe aspecte...
Mergeti cu hotărârea germana la avocat daca vreti sa va lămuriți.
În România fiecare crede câte ceva...

În astfel de cazuri se apelează la avocat pentru a discuta cu autoritatea de stat care emite o anumita opinie pentru a se vedea exact pe ce se bazează.
Este sfatul alfa.

Polițiștii încă cred ca există încredințarea minorului.
Am cazuri concrete foarte multe de acest fel...
Nu mai exista instituția juridica a încredințarii minorului.
Eu vorbesc de fapte reale întâmplate în multe orașe ale țării, nu doar in București.

Insa, polițiștii nu au treaba cu dreptul civil și nici nu îl practica...daca înțelegeți ce spun...

Nu ar fi exclus ca polițiștii sa vrea o hotărâre judecătorească de încredințare a minorului.
Deși, pare greu de crezut nu este imposibil asa ceva...
Trebuie văzut exact, cu răbdare, ce cred polițiștii...și doar o discuție juridica purtata de avocat va poate ajuta...

Scris din București 2023

Buna ! Am un copil rezultat dintr o relatie de concubinaj . Copilul sa nascut pe teritoriul Germaniei acolo unde Tutela exclusiva este data mamei daca cei doi nu sunt casatoriti . La starea civila noi doi am semnat Certificatul de paternitate/Vatterschaftanerkenung und este precizat negru pe alb ca recunoasterea paternitati nu schimba cu nimic custodia copilului . Toate bune si frumoase cu acel act am facut tot ce era nevoie din GE pana in RO . Azi la pasapoarte mi sa spus ca din moment ce am facut act transcris (certificatul) Sa schimbat automat tutela , avem drept comun . Cum este posibil asa ceva ?
Buna ziua .Am un baiat in varsta de doi ani . Născut in Germania . Nu am fost căsătorită cu tatal lui care este cetatean străin. Ne am despartit cand fiul meu avea 5 luni . Nefiind căsătoriți la nasterea copilului am primit automat custodia sa , tatal beneficiind doar de dreptul de acces . In luna mai intentionez sa plec in Romania definitiv împreună cu fiul meu si familia (părinți) . Dânsul sa "trezit" dupa doi ani , amenințând ca va depunde cerere pentru împărțirea tutelei , ca eu sa nu mai pot părăsi Germania cu copilul fara acordul sau . Care sunt șansele daca eu ma mut in România sa ni se împartă tutela ? Ținând cont ca tatal copilului are doar 21 de ani , vrea tutela doar din razbunare....este iresponsabil este consumator de Marijuana Canabis si ocazional Cocaina plus dosare penale din timpul adolescenței , noi nu cadem niciodata la un numitor comun , eu pun pe primul plan , bunastarea si siguranta copilului , nu mai vorbesc despre dezvoltarea lui armonioasă într-un mediu pașnic.Am avut chiar si un ordin de restrictie de 6 luni impotriva lui , ma amenința ca imi da foc la casa , ca ne omoara pe toti in casa , ca ne ia gatul etc tinand cont , ca si copilul era prezent in aceeasi locuință. I se mai poate acorda tutelă daca locuim in țări diferite ? Tinand cond ca asta nu este absolut deloc in interesul superior al copilului....Mulțumesc