avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua .Am un baiat in varsta de doi ani . Născut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua .Am un baiat in varsta de doi ani . Născut in Germania ...

Buna ziua .Am un baiat in varsta de doi ani . Născut in Germania . Nu am fost căsătorită cu tatal lui care este cetatean străin. Ne am despartit cand fiul meu avea 5 luni . Nefiind căsătoriți la nasterea copilului am primit automat custodia sa , tatal beneficiind doar de dreptul de acces . In luna mai intentionez sa plec in Romania definitiv împreună cu fiul meu si familia (părinți) . Dânsul sa "trezit" dupa doi ani , amenințând ca va depunde cerere pentru împărțirea tutelei , ca eu sa nu mai pot părăsi Germania cu copilul fara acordul sau . Care sunt șansele daca eu ma mut in România sa ni se împartă tutela ? Ținând cont ca tatal copilului are doar 21 de ani , vrea tutela doar din razbunare....este iresponsabil este consumator de Marijuana Canabis si ocazional Cocaina plus dosare penale din timpul adolescenței , noi nu cadem niciodata la un numitor comun , eu pun pe primul plan , bunastarea si siguranta copilului , nu mai vorbesc despre dezvoltarea lui armonioasă într-un mediu pașnic.Am avut chiar si un ordin de restrictie de 6 luni impotriva lui , ma amenința ca imi da foc la casa , ca ne omoara pe toti in casa , ca ne ia gatul etc tinand cont , ca si copilul era prezent in aceeasi locuință. I se mai poate acorda tutelă daca locuim in țări diferite ? Tinand cond ca asta nu este absolut deloc in interesul superior al copilului....Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2022
AlexandraGabriel1, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:32, 7 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs mutati-va linistita si vedeti mai departe daca va da in judecata, ce cere si va veti apara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecati linistita, nu va obtine nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin tutela unui minor oana_bacanu oana_bacanu buna ziua, de curand fratele tatului meu a murit, iar fiul lui a ramas orfan de ambii parinti. cum pot proceda sa obtin tutela copilului care are 11 ani? ... (vezi toată discuția)
Schimbare numele de familie minor Monica yannis Monica yannis Bună seara tuturor. Va rog dacă ma poate ajuta cineva cu un răspuns la o mica mai mare întrebare.. Am un băiețel de 6 anisori care as dori sa ii schimb ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)