avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum obtin tutela unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum obtin tutela unui minor

buna ziua,

de curand fratele tatului meu a murit, iar fiul lui a ramas orfan de ambii parinti.
cum pot proceda sa obtin tutela copilului care are 11 ani? mai are 3 rude din partea mamei lui. o matusa fara venit si care are si probleme cu capul, un unchi fara venit si despartit de sotia alcoolica, si inca o matusa casatorita care desi ar vrea sa il ia in tutela, sotul ei nu este de acord si in plus se poarta si urat cu cel mic.
din partea tatalui copilului as vrea sa il iau eu in tutela sau mama mea. eu am 23 de ani si sunt salariata la bucuresti.
cum sa procedez sa il iau pe cel mic in custodie?

va multumesc
Vă adresaţi instanţei de tutelă cu cerere pentru acordarea tutelei minorului . Îniante de a se schimba legislaţia civilă cererea se adresa autorităţii tutelare , însă această atribuţie revine acum instanţei de tutelă din cadrul judecătoriei.
Pentru a afla mai multe despre instituţia tutelei minorului , puteţi lectura şi dvs. articolele 110-163 din Noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine tutela copilului meu daca tatal nu este de acord Craciun Raluca Craciun Raluca Buna ziua.ma numesc craciun raluca.sunt din contanta.am un bAietel minor .nu am fost casatorita cu tatal copiilului,insa acesta i a dat numele la nastere.ne am ... (vezi toată discuția)
Renuntare la tutela meiulianaelena meiulianaelena Buna ziua! As vrea sa stiu cum se poate renunta la tutela asupra unui copil problematic. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Tutela minor in cazul decesului ambilor parinti misupatrik misupatrik Buna ziua, Imi puteti spune cui se acorda tutela in cazul in care ambii parinti ai unui minor au decedat? Se poate face un act, cind unul din parinti este ... (vezi toată discuția)