avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la tutela

Buna ziua! As vrea sa stiu cum se poate renunta la tutela asupra unui copil problematic. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dana Sgu86 , utilizator 16:18, 5 Aprilie 2024
Potrivit art. 120 Cod civil puteti refuza continuarea tutelei, iar potrivit art. 121 Cod civil cererea de înlocuire se adresează instanţei de tutelă, care va hotărî de urgenţă.
Până la soluţionarea cererii sale de înlocuire, el este obligat să continue exercitarea atribuţiilor.
Adresați-vă ințial către DGASPC, care va lua act de solicitarea dvs. și va efectua o anchetă socială la domiciliul dvs., stând de vorbă și cu minorul, încercând o eventuală reconciliere.Dacă lucrurile tot nu vor funcționa, solicitarea se adresează instanței de tutelă care, pe baza rezultatului anchetei sociale efectuate și a declarației minorului, va decide desfacerea tutelei.
Atenție, îndepliniți-vă îndatoririle față de minor până la momentul încetării tuetelei, altfel puteți fi amendată sau, mai rău, acuzată de abandon de familie.
Acest lucru este valabil și în cazul unei persoane bolnave de oligofrenie,puse sub interdicție? 44 de ani are persoana

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Adresați-vă ințial către DGASPC, care va lua act de solicitarea dvs. și va efectua o anchetă socială la domiciliul dvs., stând de vorbă și cu minorul, încercând o eventuală reconciliere.Dacă lucrurile tot nu vor funcționa, solicitarea se adresează instanței de tutelă care, pe baza rezultatului anchetei sociale efectuate și a declarației minorului, va decide desfacerea tutelei.
Atenție, îndepliniți-vă îndatoririle față de minor până la momentul încetării tuetelei, altfel puteți fi amendată sau, mai rău, acuzată de abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? in prezent ... DanMaria51 DanMaria51 Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? In prezent este mama dar as vrea sa l reprezint eu. Are handicap grad 1 fara discernamant. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Renuntare la tutela viorikac viorikac Buna ziua, As dori sa imi spuneti ce trebuie sa faca o persoana pentru a iesi de sub tutela intrucat vrea sa aiba un alt tutore, o alta persoana care sa il ... (vezi toată discuția)
Schimbarea tutelei mari98 mari98 ce acte sunt necesare pt schimbarea tutelei? (vezi toată discuția)