avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea tutelei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea tutelei

ce acte sunt necesare pt schimbarea tutelei?
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 11:52, 13 Ianuarie 2017
Schimbarea tutelei se face doar prin instanta de judecata si doar pentru motivele prevazute la art. 120 din Codul Civil. Asadar cererea de inlocuire se va depune in fata instantei potrivit art. 121 Cod Civil, instanta putand solicita acte si garantii atat pentru indeplinirea conditiior pentru a fi tutore. dar si pentru buna desfasurare a activitatii de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? in prezent ... DanMaria51 DanMaria51 Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? In prezent este mama dar as vrea sa l reprezint eu. Are handicap grad 1 fara discernamant. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Renuntare la tutela viorikac viorikac Buna ziua, As dori sa imi spuneti ce trebuie sa faca o persoana pentru a iesi de sub tutela intrucat vrea sa aiba un alt tutore, o alta persoana care sa il ... (vezi toată discuția)