avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine tutela copilului meu daca tatal nu este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine tutela copilului meu daca tatal nu este de acord

Buna ziua.ma numesc craciun raluca.sunt din contanta.am un bAietel minor .nu am fost casatorita cu tatal copiilului,insa acesta i a dat numele la nastere.ne am despartit in urma cu 3 ani umate din cauza ca era foarte violent cu aman2.am fost nevoita sa l iau la mama,in tot acest timp el a venit sa l vada de 5 ori iar matusa lui ii trimite lunar fiului nostru 150 de lei iar tatal nu este interesat.in continuare are pe altcineva,iar eu as dorii sa obtin tutela copilului meu pt al lua alaturi de mine.eu locuiesc momentan in anglia.am un loc de munca stabil si as vrea sa l aduc la mine pt ai oferii un trai si o educatie mai buna.nu doresc pensie alimentara,nu vreau nimic de la el doar sa mi dea tutela copilului meu sa pot fii cu el.se poate sa ma ajutati cu acest caz??va multumesc mult si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:14, 21 Februarie 2014
se poate obtine in instanta suplinirea consimtamantului tatalui pentru a scoate minorul din tara si a-i face pasaport.
Copilul nu va avea tutore ca are parinti responsabili ( macar unul din ei), deci nu e vb de instituirea tutelei.
Va adresati instantei cu cerere sa se stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca in comun cu tatal ( asa ar fi normal si asta e regula dupa lege) sau singura pt motive temeinice, sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs in Anglia si tatal sa plateasca pensie ( nu trebuie sa aveti dvs nevoie, e dreptul copilului sa fie intretinut si de tata si nu puteti renunta la un drept al altuia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)