avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să-mi cresc copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să-mi cresc copilul

Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și auzea din ce in ce mai multe certuri și nu vreau să-l expun la așa ceva
Va rog sa ma ajutați cu orice sfat cu pot proceda să-l dau in judecată in momentul de fața nu am un job stabil și stau cu chirie împreuna cu mama mea , nu am putut lucra din cauza ca nu am avut cu cine să-mi las băiețelul , tatăl lui nu a vrut să-mi semneze pt grădinița ... ma tot amentinta ca îmi ia copilul , refuza sa vorbim ca doi oameni maturi , jignește și amenință .. ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:22, 12 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa il dati in judecata pentru exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si plata pensiei de intretinere.
Nu vreau pensie alimentara nu asta ar fi principalul motiv ... vreau sa înceteze cu amnintarile sa știu sigur ca îmi va da băiețelul înapoi.. Nu sa stau cu frica ca numai îl vad niciodată
Ar trebui să obțineți hotărâre judecătorească.
Puteti obtine si suplinirea acordului pt grădiniță.
Nu cred ca aveti alta varianta.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
N-aveți altă variantă decât să formulați acțiune, solicitând ca exercitarea autorității părintești să fie comună, stabilitea locuinței minorului la domiciliul dvs și pensie de întreținere, fiind în interesul superior al minorului s-o primească deși învederați că nu vă interesează.
Cu privire la grădiniță, solicitați instanței suplinirea consimțământului tatălui.
Ați putea încerca să obțineți și emiterea unui ordin de protecție.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)