Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și auzea din ce in ce mai multe certuri și nu vreau să-l expun la așa ceva
Va rog sa ma ajutați cu orice sfat cu pot proceda să-l dau in judecată in momentul de fața nu am un job stabil și stau cu chirie împreuna cu mama mea , nu am putut lucra din cauza ca nu am avut cu cine să-mi las băiețelul , tatăl lui nu a vrut să-mi semneze pt grădinița ... ma tot amentinta ca îmi ia copilul , refuza sa vorbim ca doi oameni maturi , jignește și amenință .. ce pot face ?
Instanta de judecata poate incuviinta invoiala partilor, in temeiul unei tranzactii judiciare (care va reprezenta dispozitivul hotararii civile ).
Instanta de judecata poate dispune audierea unor martori, pentru a verifica daca exista motive temeinice pentru a acorda autoritatea parinteasca exclusiva.( dezinteresul fata de copil determina instanta sa acorde aceasta forma de autoritate parinteasca ).
Asadar, investiti instanta de tutela.( judecatoria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul minorul).
Poate aveti in vedere un acord si in ceea ce priveste locuinta minorului, pensia de intretinere, programul de vizitare , in favoarea fostului partener de viata.