avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Theodora Capris

Activitate Theodora Capris

Va înțeleg punctul de vedere, prețul chiriei era cu 50 de euro mai mic fata de ceea ce se găsește in cartierul rezidențial in care domnul insinua ca se afla acest apartament, ceea ce nu este o suma foarte mare, dacă te grabesti sa închiriezi apartamentul ca și proprietar. De asemenea, pozele erau in concordanța cu imaginea și structura apartamentelor din acea zona. Anunțul era postat pe o pagina de imobiliare. Avansul a fost trimis ca măsura de siguranța deoarece atat eu cât si soțul meu suntem ocupati in timpul zilei, iar domnul insinua ca se afla in carantina si am programat data la care sa vedem apartamentul si nu doream sa pierdem imobilul.
După 2-3 zile de la trimiterea avansului, domnul ne-a cerut toată chiria si restul de bani care sa echivaleze garanția, iar dansul ne oferea o luna gratuită de “acomodare”. Am refuzat sa ii trimitem aceste sume pentru ca am realizat si noi ca ceva nu este in regula, dar am așteptat totuși intalnirea cu el si o discuție in prealabil.
Deci judecata și raționamentul fiecaruia in anumite situatii sunt niște lucruri subiective.
Nu spun ca am procedat corect, tocmai de aceea am ajuns sa cer aici câteva pareri pentru a soluționa acest caz oarecum penibil, dar asta este situația.

Cik22 a scris:

Sunt multi tzepari de toate tipurile dar inafara de asta sunt destui care parca ii cauta cu lumanarea si se ofera ca victime fara rezerve uneori.. Sincer, nu-i inteleg. Persoane tinere cu acces la informatii, conectat din plin la o lume "pestritza" unde circula informatii si expuneri de cazuri de tipul asta sa te lasi atras in capcane de astea ca pentru iepuri... si sa ii trimiti bani pe niste poze si abia dupa aia afli ca e puscariabil.si mai are la activ de astea....Bine ca nu v-au trimis poze cu ceva vila si sa ceara o "garantie" mai mare ..sau sa-i achitati chiria pe 4 ani inainte de a-l cunoaste si vedea fizic apartamentul... Nu vreau sa fiu cinic, da din nou, sincer, nu inteleg judecata si rationamentul unora...

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am găsit pe numele domnului un proces încheiat in 2020 pentru înșelăciune cu decizia finala de închisoare pentru 1 an și 4 luni cu suspendare.
Prin simpla plângere la poliție putem rezolva problema sau este nevoie sa mergem in instanța?
Suntem un cuplu tânăr, salariați, dar pana acum locuiam in orașe diferite, avem un bebelus pe drum ceea ce ne-a împins la un comun acord pentru alegerea unui oras si mutarea imediata.
Fiind si prima data când ne mutam si fiind supuși sub o presiune de timp si context nu am mai stat sa analizam situația, din nefericire ne-am bazat pe cuvantul si bunul simt al omului.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Probabil ati fost victima.unei inselaciuni,o plangere penala ar fi soluția macar pt a il stresa .Daca e un escroc versat probabil nici plangerea nu il mai impresioneaza. Vina va apartine in mare masura si dvs nu asa se procedeaza ...

Buna ziua!
Context: Mutare in chirie intr-un apartament pe care nu l-am văzut, dar ne-a plăcut foarte mult din fotografii, direct de la proprietar.
Am achitat un avans in valoare de 1000 de lei in contul domnului proprietar astfel încât acesta sa dezactiveze anunțul apartamentului și sa îl păstreze pentru noi. In ziua in care am programt întâlnirea pentru a vedea apartamentul, domnul proprietar nu mai avea telefonul activ. Atat eu cât și soțul meu am incercat sa îl contactam.
Acestui om i-am trimis poze cu buletinele noastre și avem conversațiile in care am discutat cu el despre avans, apartament și programarea vizionarii.
Exista vreo șansa sa ne recuperam acest avans și sa ii facem și o sesizare acestui om?
Menționez ca dupa achitarea avansului, acesta ne-a cerut sa achitam chiria plus o luna garanție, dar am refuzat pana sa vedem apartamentul și sa ne convingem ca este pe placul nostru și ca proprietarul este un om civilizat.