avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Important!Buna ziua! Context: Mutare in chirie intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Important!Buna ziua! Context: Mutare in chirie intr-un apartament pe care ...

Buna ziua!
Context: Mutare in chirie intr-un apartament pe care nu l-am văzut, dar ne-a plăcut foarte mult din fotografii, direct de la proprietar.
Am achitat un avans in valoare de 1000 de lei in contul domnului proprietar astfel încât acesta sa dezactiveze anunțul apartamentului și sa îl păstreze pentru noi. In ziua in care am programt întâlnirea pentru a vedea apartamentul, domnul proprietar nu mai avea telefonul activ. Atat eu cât și soțul meu am incercat sa îl contactam.
Acestui om i-am trimis poze cu buletinele noastre și avem conversațiile in care am discutat cu el despre avans, apartament și programarea vizionarii.
Exista vreo șansa sa ne recuperam acest avans și sa ii facem și o sesizare acestui om?
Menționez ca dupa achitarea avansului, acesta ne-a cerut sa achitam chiria plus o luna garanție, dar am refuzat pana sa vedem apartamentul și sa ne convingem ca este pe placul nostru și ca proprietarul este un om civilizat.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
Theodora Capris, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti face, e sa depuneti plangere la politie pr inselaciune.
Mai departe, ramane de văzut daca veti recupera banii.
Important: nu mai trimiteti bani aiurea fara sa incheiati un contract, pe nevazute etc.
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-ar fi rău să și raportați platformei profilul așa-zisului proprietar, deși e puțin probabil ca escrocul să mai intre pe el.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ati fost victima.unei inselaciuni,o plangere penala ar fi soluția macar pt a il stresa .Daca e un escroc versat probabil nici plangerea nu il mai impresioneaza. Vina va apartine in mare masura si dvs nu asa se procedeaza ...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am găsit pe numele domnului un proces încheiat in 2020 pentru înșelăciune cu decizia finala de închisoare pentru 1 an și 4 luni cu suspendare.
Prin simpla plângere la poliție putem rezolva problema sau este nevoie sa mergem in instanța?
Suntem un cuplu tânăr, salariați, dar pana acum locuiam in orașe diferite, avem un bebelus pe drum ceea ce ne-a împins la un comun acord pentru alegerea unui oras si mutarea imediata.
Fiind si prima data când ne mutam si fiind supuși sub o presiune de timp si context nu am mai stat sa analizam situația, din nefericire ne-am bazat pe cuvantul si bunul simt al omului.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Probabil ati fost victima.unei inselaciuni,o plangere penala ar fi soluția macar pt a il stresa .Daca e un escroc versat probabil nici plangerea nu il mai impresioneaza. Vina va apartine in mare masura si dvs nu asa se procedeaza ...

Theodora Capris, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am găsit pe numele domnului un proces încheiat in 2020 pentru înșelăciune cu decizia finala de închisoare pentru 1 an și 4 luni cu suspendare.

ooo, asta e frumoasa, daca ii faceti plangere la politie si va fi gasit vinovat, acum se revoca si suspendarea.
puteti sa o rezolvati prin plangere la politie, va constituiti si parte vatamata pt suma aia

Alte discuții în legătură

Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie Cristina Maria199 Cristina Maria199 Buna! Sunt din bucuresti si am 23 de ani. O sa trec direct la subiect. Eu doream sa ma mut in chirie. Vineri am gasit un apartament in sectorul 3 langa Auchan ... (vezi toată discuția)
Amenintari trimitere in judecata fxxkvic fxxkvic Buna seara povestea mea suna cam asa:am gasit pe internet un domn care cumpara telefoane defecte,i-am trimis omului poze cu telefonul i-am precizat ce defect ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet, ilegalitați moneygram GeoGeoB GeoGeoB Buna ziua, va rog sa ma ajutați in următoarea situație. In luna august 2021, sora mea cea mică a vrut sa se mute in chirie împreuna cu prietenul ei. Au ... (vezi toată discuția)