avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenintari trimitere in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenintari trimitere in judecata

Buna seara povestea mea suna cam asa:am gasit pe internet un domn care cumpara telefoane defecte,i-am trimis omului poze cu telefonul i-am precizat ce defect stiam eu ca are .am trimis coletul a doua zi omul la primit si mia dat mesaj ca ma trimite in judecata pentru inselatorie pentru ca dansul zice ca a facut o constatare la un service si telefonul are mai multe defecte si ca daca nu ii trimit a doua zi banii depune plangere impotriva mea.cum ar trebui sa procedez eu acuma?am uitat sa mentionez ca pretul pt telefon era de 20 de lei
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 03:43, 7 Noiembrie 2013
Din pacate nu mai aveti ce face, v-a trebui sa dați cu subsemnatul...
ați dat peste un țepar, spuneți-i că îi trimiteți banii după ce vă primiți telefonul înapoi... și dacă vi-l trimite, spuneți-i că ați fost cu el la un service și că are alte defecte decât avea când i l-ați trimis și că îl dați în judecată pentru înșelăciune...
pentru 20 de lei???

1. nu va poate acuza de inselaciune deoarece nu sunteti specialist in telefonie si electronica si depanator de telefoane.
O persoana care cumpara telefoane defecte nu poate obliga vanzatorul sa descrie in amanunt toate defectiunile interne invizibile ale aparatului.

2. spuneti-i ca ii returnati banii imediat ce va returneaza telefonul.
Il va costa mai multi bani curieratul decat costa telefonul.

3. mie mi se pare ca e un simplu santaj de proasta calitate.
transmiteti-i sa va dea in judecata sau sa se adreseze organelor de cercetare penala.
Nu o va face. Escrocii nu merg la politie, ei doar ameninta si renunta rapid daca "tinta" nu "prinde momeala".

Pentru 20 lei???

Nu cedati! De regula escrocii procedeaza astfel, desi nu prea inteleg ce escroc de mizerie depune plangeri pentru inselaciune in mod evident fara o cauza dreapta si pentru a carei realizare va cheltui de 10 ori mai mult.

va fi clasata ca o plangere neserioasa.

Alberto Kurtyan
gicu13 a scris:

ați dat peste un țepar, spuneți-i că îi trimiteți banii după ce vă primiți telefonul înapoi... și dacă vi-l trimite, spuneți-i că ați fost cu el la un service și că are alte defecte decât avea când i l-ați trimis și că îl dați în judecată pentru înșelăciune...


in mod evident un tepar, nici macar unul sofisticat.
exista si gainari din astia care supravietuiesc din hotii marunte de acest gen.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselaciune panduri11 panduri11 Am pun un anunt pe un site de vanzari cu un telefon defect cu poze cu detalii ce fel de telefon este , ce este defect , nu am stiut sa precizez cam cat ar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
O mica teapa pe olx telefonolx2017 telefonolx2017 Buna ziua. Am cumparat acum cateva zile un telefon de pe olx. In anunt scria ca telefonul e nou, si era pus la categoria noi. Parea o oferta destul de buna ca ... (vezi toată discuția)