avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda pe internet, ilegalitați MoneyGram
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda pe internet, ilegalitați MoneyGram

Buna ziua, va rog sa ma ajutați in următoarea situație.
In luna august 2021, sora mea cea mică a vrut sa se mute in chirie împreuna cu prietenul ei. Au găsit un anunț pe internet cu un apartament, însă proprietarul locuia in Anglia. Acesta a specificat ca are nevoie de o garanție clară cum ca tinerii doresc sa închirieze acel apartament, astfel proprietarul sa poată veni din Anglia in România cu certitudinea încheierii contractului de închiriere la un notar.
Așadar i-a spus fetei sa trimită de pe numele ei suma de 3.000 lei (echivalentul a 2 chirii+garanție) pe numele prietenului ei prin MoneyGram, dar cu destinația Anglia ..ca apoi sa ii trimită poza cum ca a fost făcută tranzacția / cum ca au banii ptr închirierea acestui apartament (fără a le cere totuși poza cu buletinele,numele întreg, codul de ridicare a banilor de la MoneyGram). Planul era ca după ce proprietarul avea certitudinea ca tinerii sunt real interesați de apartament , sa vina in țara, sa încheie un contract de închiriere la notariat, iar apoi sa meargă toți 3 la un sediu MoneyGram si sa schimbe numele destinatarului (prietenul fetei) cu numele proprietarului.
După ce tinerii au făcut aceasta tranzactie, au trimis poza către proprietar însă nu au dezvăluit in poza respectiva date principalele , precum numele întreg, codul de ridicare a banilor etc.
In final totul s-a dovedit a fi o înșelătorie. Proprietarul prin nu știu ce mijloace a intrat in posesia banilor si s-a făcut nevăzut.
In toată discutia dintre ei, tinerii au primit din partea “proprietarului” o poza cu un individ ce ținea in mâna un buletin in care se vedeau foarte clar datele personale, precizând ca el este acel om.
In urma celor întâmplate, au depus plângere la poliție, însă au fost tratati cu superficialitate, ba chiar luați in ras întrucât au găsit omul din poza respectiva, dar bineînțeles cu un alt nume.

Întrebarea mea este, ce ar mai putea face acești tineri? Către ce instituții sa depună plângeri, ținând cont ca poliția nu a fost un real succes?
Poate fi învinuita și compania MoneyGram deoarece a permis ridicarea sumei de bani de către alta persoana in mod ilegal?
Va mulțumesc , o zi buna tuturor !
Cel mai recent răspuns: BoghiuA , utilizator 01:15, 15 Aprilie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea mea este, ce ar mai putea face acești tineri?

Sa fie vigilenti in continuare, caci viata ii va supune si la alte incercari, asta este nimic, ce au traversat acum, adica nu a fost decat incalzirea pentru ce va urma
Bafta si ...casa de piatra, dupa caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric, a fost o lecție din care au avut ce învăța. Din păcate este o înșelăciune ce a luat amploare in România și tot mai multe persoane cad in aceasta plasa.
Mulțumesc !
~ Conținut șters la cerere ~
Teoretic și legal, vă puteti instala în apartament.... ați plătit, da ? ... :) Spor.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Bună seara!
Va mulțumesc pentru postare.
Datorita postării dumneavoastră am reușit sa nu fac aceeași GRESALA,
Povestea este la indigo inclusiv poze cu buletinul primite totul ascuns în spatele unui depozit pe numele meu care îmi dădea siguranță banilor.
Va mulțumesc încă o data pentru postare.

Alte discuții în legătură

Frauda online Lidyalexandra Lidyalexandra Buna ! Caut disperata ajutor. Eu si prietenul meu am gasit pe internet o masina de vanzare. Vânzătorul e plecat in Anglia si mi-a cerut drept dovada ca ... (vezi toată discuția)
Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie Cristina Maria199 Cristina Maria199 Buna! Sunt din bucuresti si am 23 de ani. O sa trec direct la subiect. Eu doream sa ma mut in chirie. Vineri am gasit un apartament in sectorul 3 langa Auchan ... (vezi toată discuția)
Furt identitate/ fraude inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! De curand am avut de inchiriat un apartament si am impanzit internetul cu anunturi. La scurt timp m-a contactat pe mail o doamna care imi spunea ... (vezi toată discuția)