Buna ziua! In iunie 2022 am obtinut custodia fiului meu, fosta sotie fiind obligata sa plateasca pensie de intretinere de la data introducerii actiunii. Pana in iunie 2021 copilul locuia cu dansa si eu plateam pensie de intretinere. In acesta periaoda cat a durat procesul copilul a locuit cu mine, parasind domiciliul mamei in urma unor conflicte cu acesta. Pentru a nu avea probleme (plangere la politie, ect) stiind ca neplata pensiei de intretinere este infractiune, am platit pensia de intretinere catre mama copilului pana in iunie 2022 (aproximativ un an). Doresc sa va intreb ce sanse am sa recuperez banii acestia, tinand cont ca efectiv copilul era in intretinerea mea si exista doua hotarari judecatoresti care se contrazic pentru aceasta perioada iunie 2021- iunie 2022. Cu alte cuvinte, conform unei hotarari judecatoresti din 2018 eu trebuia sa ii platesc pensie alimentara pe care am platito pana in iunie 2022. Conform hotararii din iunie 2022, mama trebuia sa imi plateasca pensie de intretinere din iunie 2021 pe care a platito dupa pronuntarea hotararii in iunie 2022. Va cer o opinie stiind ca actiunile in instata sunt costisitoare si rezultatul nu este predictibil. Multumesc!
Mulțumesc! M-a pus pe gânduri decizia instanței de a cere audierea unui martor propus de pârâtă după ce o decăzuse din probe. Și în legătură cu asta eram nelămurit. Sa înțeleg că decăderea din probe efectuată inițial poate fi anulată dacă instanța dorește.
Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa a fost decăzuta din probe. La ședința actuală judecătorul i-a cerut să se prezinte cu martor. Țin să precizez că această este a cincea sedinta. Că am depus probele, mi-a fost audiat martorul. Instanță urma să se pronunțe dar după o amânare de pronunțare s-a stabilit ședința actuala instanță motivând necesitatea unor noi probe și inscrisuri. Instanță ne-a înștiințat că solicita inscrisuri de la instituția de învățământ unde este înscris minorul și audierea unui martor pe care urmează să îl aducă partea adversa, martor care a fost numit de avocata partii adverse in sala la această infatisare. Este legal sa mai vina cu martor după ce a fost decăzuta din probe ? Și de asemenea voi putea să răspund la aceste probe?] Că să mă înțelegeți doamna învățătoare a minorului a avut o atitudine dușmănoasă fata de mine, a refuzat să-mi prezinte situația școlară, m-a amenințat că va chema poliția daca nu părăsesc incinta școlii. În acest context, nu mă aștept să mă prezinte în culori pozitive, ținând cont că instanța a solicitat o caracterizare a părinților de la dânsa. Ce pot face? Va mulțumesc!