Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa a fost decăzuta din probe. La ședința actuală judecătorul i-a cerut să se prezinte cu martor. Țin să precizez că această este a cincea sedinta. Că am depus probele, mi-a fost audiat martorul. Instanță urma să se pronunțe dar după o amânare de pronunțare s-a stabilit ședința actuala instanță motivând necesitatea unor noi probe și inscrisuri. Instanță ne-a înștiințat că solicita inscrisuri de la instituția de învățământ unde este înscris minorul și audierea unui martor pe care urmează să îl aducă partea adversa, martor care a fost numit de avocata partii adverse in sala la această infatisare. Este legal sa mai vina cu martor după ce a fost decăzuta din probe ? Și de asemenea voi putea să răspund la aceste probe?] Că să mă înțelegeți doamna învățătoare a minorului a avut o atitudine dușmănoasă fata de mine, a refuzat să-mi prezinte situația școlară, m-a amenințat că va chema poliția daca nu părăsesc incinta școlii. În acest context, nu mă aștept să mă prezinte în culori pozitive, ținând cont că instanța a solicitat o caracterizare a părinților de la dânsa. Ce pot face? Va mulțumesc!
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Înțeleg că a rămas în pronunțare, dar a repus cauza pe rol...
Art. 22 alin. 2 Cod procedură civilă
„Judecătorul are îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. În acest scop, cu privire la situaţia de fapt şi motivarea în drept pe care părţile le invocă, judecătorul este în drept să le ceară să prezinte explicaţii, oral sau în scris, să pună în dezbaterea acestora orice împrejurări de fapt sau de drept, chiar dacă nu sunt menţionate în cerere sau în întâmpinare, să dispună administrarea probelor pe care le consideră necesare, precum şi alte măsuri prevăzute de lege, chiar dacă părţile se împotrivesc”.
Mulțumesc! M-a pus pe gânduri decizia instanței de a cere audierea unui martor propus de pârâtă după ce o decăzuse din probe. Și în legătură cu asta eram nelămurit. Sa înțeleg că decăderea din probe efectuată inițial poate fi anulată dacă instanța dorește.