avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa ...

Buna ziua! Am un proces pentru încredințare minor partea adversa a fost decăzuta din probe. La ședința actuală judecătorul i-a cerut să se prezinte cu martor. Țin să precizez că această este a cincea sedinta. Că am depus probele, mi-a fost audiat martorul. Instanță urma să se pronunțe dar după o amânare de pronunțare s-a stabilit ședința actuala instanță motivând necesitatea unor noi probe și inscrisuri. Instanță ne-a înștiințat că solicita inscrisuri de la instituția de învățământ unde este înscris minorul și audierea unui martor pe care urmează să îl aducă partea adversa, martor care a fost numit de avocata partii adverse in sala la această infatisare. Este legal sa mai vina cu martor după ce a fost decăzuta din probe ? Și de asemenea voi putea să răspund la aceste probe?] Că să mă înțelegeți doamna învățătoare a minorului a avut o atitudine dușmănoasă fata de mine, a refuzat să-mi prezinte situația școlară, m-a amenințat că va chema poliția daca nu părăsesc incinta școlii. În acest context, nu mă aștept să mă prezinte în culori pozitive, ținând cont că instanța a solicitat o caracterizare a părinților de la dânsa. Ce pot face? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
Dan342, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:45, 13 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg că a rămas în pronunțare, dar a repus cauza pe rol...

Art. 22 alin. 2 Cod procedură civilă
„Judecătorul are îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. În acest scop, cu privire la situaţia de fapt şi motivarea în drept pe care părţile le invocă, judecătorul este în drept să le ceară să prezinte explicaţii, oral sau în scris, să pună în dezbaterea acestora orice împrejurări de fapt sau de drept, chiar dacă nu sunt menţionate în cerere sau în întâmpinare, să dispună administrarea probelor pe care le consideră necesare, precum şi alte măsuri prevăzute de lege, chiar dacă părţile se împotrivesc”.
Mulțumesc! M-a pus pe gânduri decizia instanței de a cere audierea unui martor propus de pârâtă după ce o decăzuse din probe. Și în legătură cu asta eram nelămurit. Sa înțeleg că decăderea din probe efectuată inițial poate fi anulată dacă instanța dorește.
La dosarul cauzei gasiti incheierea de sedinta prin care dosarul a fost repus pe rol.

Acolo veti regasi si motivarea judecatorului pt masura dispusa, ce aspecte doreste sa clarifice prin probele dispuse din oficiu.

Observati aceasta incheire, la randul dvs avand posibilitatea sa propuneti contraprobe si sa va aparati dscutand in fapt si in drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare auricius auricius Buna seara. Astazi am fost citat ca si martor intr-un proces de divort cu minori. Am fost prezenti doar martorii unei parti, si judecatoarea ne-a audiat decat ... (vezi toată discuția)
Procedura in fata primei instante clientX clientX In cadrul unui proces ce a ramas in pronuntare mai pot fi aduse probe noi cu inscrisuri? Precizez ca partea adversa initial refuza sa se prezinte sau sa ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri, audierea martorilor Marc767 Marc767 Am o rugaminte, in contenciosul administrativ, am nevoie de declaratia unor martori care sint angajatii partii adverse. Pot sa intocmesc o lista cu intrebari ... (vezi toată discuția)