avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare

Buna seara. Astazi am fost citat ca si martor intr-un proces de divort cu minori. Am fost prezenti doar martorii unei parti, si judecatoarea ne-a audiat decat pe noi apoi ne-a spus ca ramane in pronuntare sentinta. Am plecat convinsi ca procesul sa incheiat dar am aflat de la cealalta parte ca ei sau prezentat mai tirziu deoarece aveau la dosar depusa o cerere de intirziere. Judecatoarea nu observase probabil cererea si am aflat ca a rupt toate declaratiile noastre amanand cauza pt. o alta data. Este posibil asa ceva ca dupa ce judecatoarea incheie sedinta sa revina in lipsa noastra si sa rupa efectiv toate declaratiile noastre de martori? In cazul acesta ce putem face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:55, 15 Iulie 2013
Nu se poate. Sunt convins ca daca o sa verificati dosarul o sa gasiti declaratiile.
Va rog sa ma credeti ca este absolut adevarat ce va spun, am verificat si pe site-ul judecatoriei si acolo scrie ca sa acordat o amanare(peste 2 luni) pt a se aduce aceleasi probe stabilite la termenul la care am participat si care se terminase cu ultimul cuvint al judecatoarei:"ramane in pronuntare..." Se poate ca dupa ce judecatoarea sa pronuntat si dupa plecarea noastra din sala sa fie schimbata decizia din pronuntare in amanare? Ce trebuie sa facem noi?

Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
auricius, utilizator
Nu cred ca scrie pe siteul judecatoriei ca au fost rupte declaratiile martorilor.
Eu chiar nu inteleg de ce va impacientati. Declaratia Dvs in calitate de martor este la dosar si nu trebuie sa va mai prezentati la instanta decat daca judecatorul considera ca are nevoie de detalii suplimentare si va citeaza.
Un judecator are dreptul sa revina asupra deciziei si nu trebuie sa dea socoteala partilor sau martorilor pt asta.
Pe site-ul judecatoriei scrie ca sa dat alt termen desi eu am plecat de la judecatorie. Ma impacientez deoarece probele partii pt care am depus marturie(pietena mea) sunt compromise, cealalta parte din proces anuntandu-ne ca sa pregatit temeinic pt urmatorul termen stiind pozitiile noastre dinainte.
La fel am patit si eu, judectorul a spus ca ramane in pronuntare si pe site a aparut akanare, citare reclamant cu intampinarea depusa de parat.
Paratul s-a prezentat mai tarziu la sedinta, dupa ce eu am plecat.
Daca declaratiile nu sunt la dosar, este cu atat mai bine, martorii se asculta in aceeasi zi si nu trebuie sa stie unul ce a declarat celalalt.

Alte discuții în legătură

Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol elena_1234 elena_1234 Buna seara, sapt aceasta am avut termen la un proces la curtea de apel. Eu nu m-am prezentat, dar am solicitat sa se judece in lipsa. Nici cealalta parte nu ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)