Buna ziua!
Va rog consiliere:
1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o "concluzie" ;
2. In timp instanta se autosesizeaza pt ca ancheta sociala pt minor lipseste; se reia procesul, se da un nou termen in septembrie 2012
3. Minorul intre timp a implinit 18 ani si se intretine singur
Problema este ca partile nu pot fi prezente la termen, sunt plecati din tara.
Copilul de 18 ani mai este in tara dar nu poate sta pana la termenul de judecata.
Intrebare: Partile in proces, respectiv copilul major pot depune cereri/intampinari/ copii certificat de nastere copil etc pt ca procesul sa se judece in lipsa, data fiind intelegerea partilor si incheierea de principiu a divortului inca din aprilie 2012?
Din cate inteleg eu dosarul a ramas in pronuntare, fiind ulterior repus pe rol si acordat un termen pt luna septembrie.
In principiu, in dosarele de divort partile trebuie sa se prezinte personal. Copilul major in prezent nu are nicio calitate in cauza pt a depune cereri, intampinari etc.
Daca partile nu sunt un tara sa faca cerere scrisa pt judecare in lipsa, sa arate faptul ca intre timp copilul nu mai este minor si poate instanta va lua act de manifestarea lor de vointa de la termenul la care a ramas in pronuntare.
In cazul in care nu va da curs acestei solicitari si partile lipsesc, atunci dosarul se va suspenda, el putand fi reluat dupa achitarea a 50 % din taxa de timbru platita initial si in urma unei cereri scrise. la termenul ce se va acorda dupa suspendare, ambii soti trebuie sa fie prezenti personal.
23/04/2012 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la 02.05.2012. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.04.2012.
02/05/2012 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la 04.05.2012. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.05.2012.
04/05/2012 Amână cauza
Solutie: Repune cauza pe rol, în vederea audierii minorului ...., născut la data de 15.07.1994 în Camera de Consiliu şi efectuării anchetei sociale la reşedinţa reclamantului din ...dă termen la data de 21.05.2012, ora 9. Se vor cita părţile. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 4.05.2012.
21/05/2012 Amână cauza
Solutie: Suspendă judecarea cererii de chemare în judecată având ca obiect divorţ, formulată de reclamantul ........, în contradictoriu cu pârâta ...... si cu Autoritatea tutelara din cadrul Primariei mun. ......, pentru lipsa părţilor de la judecata pricinii. Cu recurs pe tot timpul cât durează suspendarea cursului judecării procesului. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.05.2012.
24/09/2012
Solutie:
Intrebare: Ce se poate intampla la noul termen din 24 sept. ? Aici este un vinovat care a incurcat lucrurile, Autor tutel?
Daca reclamantul poate fi prezent se poate pronunta divortul daca se alatura cererea paratei?
In sfarsit va mai intreb daca Divortul celor 2 soti se poate face si pe cale administrativa? Cum? Multumesc foarte foarte mult!
Nu o sa se poata pronunta divortul prin acord doar in prezenta reclamantului.
Se poate divorta si pe cale administrativa, dar va trebui sa faceti rost de certificatul de casatorie in original care se afla depus - cel mai probabil - la dosarul instantei.
ăla nu poate, celalalt asişderea...Pai, cum vreti sa se judece cauzele acestea: prin telepatie?
Inteleg ca a...răsărit un termen in 24.09. Dar cum? A formulat cineva o cerere de repunere pe rol a cauzei dupa suspendarea din 21.05 ? Cine?
Instanta a repus cauza pe rol si a acordat termen la 21.05. Numai ca, la acest termen ...n-a avut cu cine sa vorbeasca! Si a suspendat cauza pentru lipsa partilor. Daca s-a facut o cerere de repunere pe rol dupa aceasta suspendare, atunci, primul lucru de discutat la termenul din 24.09 ar fi cererea de repunere pe rol dupa suspendare. Ori are cu cine sa discute, ori ramane cum era (suspendata).
Daca reclamantul ar putea fi prezent (cam asa inteleg din ultimul dvs. mesaj), atunci ar fi bine sa faca acest efort. Si sa arate (cu certificatul de nastere - care ar trebui sa fie deja la dosarul cauzei) ca a disparut motivul pentru care instanta a repus cauza pe rol dupa ce a ramas in pronuntare la 23.04. Respectiv minorul ce urma sa fie audiat in aceasta calitate, nu mai este minor.
Daca reclamantul va fi prezent (chiar daca nu leaga nici 2 vorbe, pentru ca stie si judele ca minorul nu mai e minor, dar degeaba stie, pentru ca ...procedura civila il cam tine pe la incheieturi) ... atunci (99,9%) se va pronunta pe capatul principal de cerere privind divortul. (a luat consimtamantul partilor pe divort in sedinta din 23.04, dar a fost in dificultate cu privire la solutionarea cererilor accesorii divortului, pentru ca era obligatorie audierea minorului si trecuse cu usurinta peste acest aspect. Si-a dat seama cand a ramas in pronuntare si atunci avea o singura posibilitate: sa repuna pe rol).
Solutia (sa pronunte divortul prin acord, chiar daca in 24 se va prezenta doar reclamntul) nu este perfecta d.p.d.v. procedural, dar am vazut si lucruri mai "grele". (divort prin acord, cu pastrarea numelui, pronuntat doar in prezenta reclamantei si avand la dosar o intampinare scrisa de mana paratului, depusa prin registratura, dar fara ca paratul sa fi fost prezent in sedinta...vreodata.)
Divort cu repetir
mmirela_m
care e procedura legala pt a incheia acest proces???
,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)