avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inscrisuri, audierea martorilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inscrisuri, audierea martorilor

Am o rugaminte, in contenciosul administrativ, am nevoie de declaratia unor martori care sint angajatii partii adverse. Pot sa intocmesc o lista cu intrebari si sa cer judecatorului sa emita un ordin prin care sa oblige angajatii partii adverse sa raspunda la intrebarile respective? Daca da, cum se numeste procedura in termeni avocatesti si ce trebuie sa fac. Daca nu, ce alternative am, avind in vedere ca declaratiile acestor persoane sint esentiale in probarea cauzei. Multumesc mult.
Solicitati in probatoriu proba testimoniala cu martori,iar in acest sens depuneti lista cu martorii propusi,pt a fi citati de catre instanta.In cazul in care acestia nu se prezinta pt.audieri,legal citati,se poate aplica amenda de catre instanta,pot fi adusi cu mandat de aducere,etc.La termenul la care se vor prezenta pt.audieri martorii propusi,intocmiti o lista cu intrebari pt.fiecare martor pe care o inmanati instantei,pt.ca acestia sa raspunda.Aveti grija ca intrebarile sa aiba legatura cu cauza .

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
In primul rand sunt doua situatii si doua probe distincte pe care nu trebuie sa le confundati si anume:
-interogatoriu partii adverse care se formuleaza in scris de catre dvs. ( daca partea adversa este o persoana juridica,un exemplar va fi inmanat de instanta acesteia si vor raspunde pentru termenul urmator) tot in scris evident,
- si audierea martorilor carora le puteti formula intrebari verbal atunci cand vor fi audiati.
Mai inainte de toate aceste probe trebuiesc incuviintate de instanta apoi vor fi administrate.
Oricum trebuie sa stiti ca in general angajatii nu doresc sa faca depozitii impotriva angajatorului lor din motive lesne de inteles.:sorry:
Multumesc mult, problema e ca nu stiu numele acelor persoane, stiu numai functiile lor pentru ca a trebuit sa interactionez cu ei in rezolvarea conflictului. Pot cere judecatorului (urmeaza prima infatisare-fond scrie pe citatie) sa oblige partea adversa sa identifice persoanele respective si dupa aceea sa ii citez ca martori. Cum procedez acum la prima infatisare(fond), cer verbal judecatorului sau pregatesc o cerere scrisa ?
Incercati sa gasiti alte probe intrucit fie ca nu se vor prezenta, chiar daca vor fi amendati fie vor veni in fata instantei si in cel mai bun caz vor spune ca nu au cunostinta sau nu isi amintesc nimic.
Cererea de probatorii se formuleaza in scris :
-inscrisuri ( daca sunt detinute de partea adversa puteti solicita exact ce anume doriti sa depuna),
-martori-dar este necesara depunerea numelui, prenumelui si adresei unde vor fi citati,
-interogatoriu.
Mi-e greu sa cred ca instanta va ordona identificarea martorilor de care vorbiti pentru ca procedural nu acesta este rolul instantei ( de a identifica martorii cu care doriti sa va dovediti actiunea), chiar daca discutam si de un rol activ al acesteia pentru aflarea adevarului in conditiile art.129 al. 5 c.proc civ.-judecatorii vor putea ordona administrarea probelor pe care le considera necesare chiar daca partile se impotrivesc.

Alte discuții în legătură

Interogatoriul se comunica partii justice123 justice123 Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar ... (vezi toată discuția)
Mandatarul paratului ContSters40598 ContSters40598 Am o cauza in care la primele doua infatisari s-au prezentat paratii personal, fara aparator. La a treia infatisare se va prezenta in cauza pentru parati, un ... (vezi toată discuția)
Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)