avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inscrisuri, audierea martorilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inscrisuri, audierea martorilor

Am o rugaminte, in contenciosul administrativ, am nevoie de declaratia unor martori care sint angajatii partii adverse. Pot sa intocmesc o lista cu intrebari si sa cer judecatorului sa emita un ordin prin care sa oblige angajatii partii adverse sa raspunda la intrebarile respective? Daca da, cum se numeste procedura in termeni avocatesti si ce trebuie sa fac. Daca nu, ce alternative am, avind in vedere ca declaratiile acestor persoane sint esentiale in probarea cauzei. Multumesc mult.
Am uitat ceva mai important, pot cere judecatorului sa emita un ordin de producere a unor documente de catre partea adversa, documente pe care eu le am depus la partea adversa(registratura) si nu am primit o copie la momentul depunerii, si acum refuza sa returneze si subsemnatului o copie pe care intentionez sa o folosesc ca dovada. Multumesc
puteti solicita instantei acest lucru.
Da, exista procedura infatisarii de inscrisuri prin care partea care detine un inscris poate fi obligata sa il infatiseze in instanta sub sanctiunea unor sume de bani cu titlul de daune cominatorii, pe zi de intirziere, in caz de neexecutare.
De asemenea, in cadrul procedurii generale,neprezentarea inscrisului poate servi drept temei unei prezumtii de existenta a acestuia, cu continutul invocat de Dv. in cazul in care partea solicitata refuza sa il prezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogatoriul se comunica partii justice123 justice123 Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar ... (vezi toată discuția)
Mandatarul paratului ContSters40598 ContSters40598 Am o cauza in care la primele doua infatisari s-au prezentat paratii personal, fara aparator. La a treia infatisare se va prezenta in cauza pentru parati, un ... (vezi toată discuția)
Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)