avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandatarul paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandatarul paratului

Am o cauza in care la primele doua infatisari s-au prezentat paratii personal, fara aparator.
La a treia infatisare se va prezenta in cauza pentru parati, un mandatar (neavocat). Am vazut dosarul intre termene si am gasit mandatul judiciar incredintat acestui mandatar.
La acest al treilea termen se trece la audierea martorilor. Poate intra acum in cauza mandatarul? Poate el adresa (prin intermediul instantei, fireste!) intrebarile pentru martorii citati la acest termen?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 17:22, 4 Mai 2009
Poate face orice In limitele mandatului dat.
Ma intereseaza din pdv procedural, daca este corecta intrarea mandatarului (la al treilea termen) si daca poate lua cauza din stadiul in care se afla...daca poate acest mandatar pune intrebari martorilor partilor..interogatoriul...inscrisuri..etc .
Mandatul incredintat mandatarului ii da voie sa faca exact ce ar fi putut face si mandantul pentru a-si apara interesele in acea cauza.
Multam!
Un astfel de mandatar nu are dreptul decat sa depuna consluzii scrise in numele mandantului. Nu poate cere administrarea probelor nu poate depune concluzii verbale. Doctrina are pareri impartite aici, dar jucati-va cartea cumj trebuie. Cereti judecatorului sa constate infracttiune flagranta de exercitare fara drept a profesiei de avocat.
Atunci ce facem cu prev.art.68 cpc care ii permit mandatarului sa faca tocmai toate aceste lucruri, mai putin concluziile verbale ? Cum pot eu sa-i cer unui judecator sa incalce disp. prevazute de art.68 ? Cum ?
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
ContSters40598, utilizator
mihnea58 a scris:

Atunci ce facem cu prev.art.68 cpc care ii permit mandatarului sa faca tocmai toate aceste lucruri, mai putin concluziile verbale ? Cum pot eu sa-i cer unui judecator sa incalce disp. prevazute de art.68 ? Cum ?

Nu sunt de acord cu interpretarea dumneavoastra. Nu mandatarul va adresa intrebarile ci judecatorul. Mandatarul va depune doar un interogatoriu scris, cu aceste intrebari, in numele mandantului. Daca va incerca sa puna intrebari sau sa puna conscuzii verbal rugati instanta s anu tina cont de ele si avertizati ca nu are dreptul.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
De cand intra in vigoare ncpc??? doru6 doru6 Am reprezentat pe cineva intr-o cauza in luna octombrie si instanta nu m-a lasat sa pun concluzii cu privire la o exceptie procesuala pt. ca sunt mandatar ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)