Am uitat si as mai avea o intrebare daca sunt persoana juridica COD CAEN 4511 Vanzari autoturisme platitor de TVA si cumpar un autoturism din Romania de la o persoana fizica la vanzare cum aplic TVA? La toata suma sau aplic TVA la marja?
EX Cumpar un autoturism pe 1000 lei cu contract vanzare cumparare
Il vand pe 1500 lei pe factura
Platesc TVA la marja la cei 500 lei? Sau platesc TVA la toata suma cei 1500 lei?
Buna ziua! Am o firma revanzatoare de masini platitoare de TVA cu codul CAEN 4511 vanzari autoturisme sub 3.5 tone.Achizitionez autoturisme din UE dupa saituri de licitatii!
Am cateva probleme pe care le intampin in legatura cu Primaria si Serviciul de inmatriculari....
1.In primul rand daca autoturismele cumparate sunt inregistrate ca marfa in contabilitate de ce eu trebuie sa mai dau certificat fiscal adica sa o iau in evidenta la primarie si sa o scot? Am fost la inmatriculari si am intrebat si au zis ca decat la masinile noi,firmele mari care vand masini noi nu dau certificat fiscal in rest toti persoana fizica juridica trebuie sa dea fiscal!
2. Nu ar fi problema ca pana la urma le iau si scod ca sunt scutite de impozit insa la primarie am intampinat urmatoarea problema:
- ex: azi 11.03.2022 am vandut o masina,i-am facut factura cumparatorului tot legal banii prin banca etc....In data de 20.03.2022 omul face carte de Romania si vine sa ii dau fiscal. Ma duc la primarie si imi zice ca nu e in regula si nu imi mai da fiscal pentru ca data facturarii mele catre client este înainte sa o iau in evidenta 20.03.2022 si daca ma duc fara carte de Romania nu vrea sa o ia in evidenta pentru ca nu am carte de Romania!
Care este solutia in conditia in care eu am castiguri minime si nu imi permit sa le fac eu carte de Romania sa le iau in evidenta inainte sa o vand?