buna ziua stimati avocati,
am o curiozitate, anume din punct e vedere juridic ,legal in ce privesc Gestionarii la unitatile militare : daca am solicitat comisie de specialitate in vedere identificarii tehnicii si aparaturii de la bordul unei ambarcatiuni,nave (conform legii gestionarului) si nu mi s-a pus la dispozitie, personalul solicitat in baza unui raprt scris catre comandatul de unitate, cat si ascudenrea de documente de inventarie a bunurilor de catre comandatul de unitate si de catre gestionar,dar sunt obligat de catre comandnat ca in lipsa gestionarului cat dansul se afla in libere si concediu de odihna sa inventariez prin descuierea incaparilor prin ordin verbal primit de catre comandatul de unitate. Pot sa solicit un refuz in ce priveste luarea gestiunii in primire avand in vedere cele mentionate ? As dori sa completez si cu faptul ca sunt incurajat verbal sa le iau ca atare ,fara sa imi fac griji,de catre doi ofiteri superiori, ca la un moment dat cand se va preda vaporul la agentii economici,se va da fara probleme ca atare. Cum sa procedez in astfel de situatie ? Daca nu fac cum au ordonat verbal,ma cheama la program zilnic,nu imi aproba concediul de odihna si nici liberele cuvenite in urma serviciilor executate de 24 h . Va rog sa dispuneti !
buna ziua ,
Pot sa refuz luarea in primire a unei gestiuni ,daca membrii comisiesi de "Predare Primire" si Gestionarul predator nu mi-au acordat asistenta tehnica in ce priveste inventarierea propriu zisa in termenul de inventariere propus ?
Mentionez ca : compartimentele respective nu au sistem de securitate ori sistem de sigurata (lacat,sigiliu si/sau incuietoare la usa compartimentului),s-a declarat de catre predator la Logistica unitatii ca s-a efectuat inventarierea bunurilor din tehnica a gestiunii si nu sunt probleme,iar pe teren s-au inregistrat foarte multe lipsuri dar si plusuri, sunt obligat fortat sa iau gestiunea cu lipsurile respective constatate, sunt agresat verbal de membrii comisiei ( se rastesc si tipa la mine ),ma intimideaza cu fel si fe de amenintari. Contabilitatea gestiunii se mentine verbal dar nu si faptic, gestiunea gestionata de predator este de alta specialitate ,fata de unde este dansul incadrat ,iar documentele nu sunt actualizate la zi in ce priveste intrarea si iesirea bunurilor . Conform "Ordinul nr. 25/2012 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind funcţiile de gestionar, constituirea de garanţii, răspunderea gestionarilor, predarea-primirea gestiunilor şi gestionarea bunurilor in MApN ", Am adus la cunostinta prevederile ce revin gestionarului predator si comisiei sperand ca voi primii sustinere si raspunsul a fost prin indiferenta ,tacere si obligativitatea ca , eu ca primitor sa le caut si sa le verific de unul singur ,fiind de specialitate, in siatuatiain care acest lucru ar fi trebuit sa il faca Gestionarul predator, ce pe el nu il intereseaza, iar presiunile se pun pe mine in mod frecvent. Am raportat esalonului superior cele intampinate printr-un raport in care am specificat ca nu primesc sustinere si lipsurile constatate. Desi in legislatie spune ca am obligativitatea sa solicit asistenta tehnica spre a recunoaste bunurile, nu o primesc,iar daca o primesc sunt mintit pe fata. In cele mentionate, ce ar trebui sa fac ? efectiv nu stiu cum sa o scot la capat cu dansii.Mentionez ca dupa ce am terminat de inventariat si constatat lipsurile,am sigilat fiecare compartiment cat si lazi cu materiale inventariate,dar in afara de sigiliul meu,predatorul a evitat sa il atribuie,a desigilat o lada fara sa imi ceara consimtamantul conform prevederilor in viagoare, imi ascunde documentatie cu tot ce tine de birotica gestiunii cat si diverse fise de complet.