avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Ruxandra166

Activitate Ruxandra166

va multumesc frumos!
Buna ziua,
am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. Lucrez in domeniul cercetarii la un institut de cercetare, institutie publice si sunt remunerata conform legii 153/2017. primesc spor de doctorat, 950 lei, spor care mi se impoziteaza, fiind adaugat salariului de baza. Fiind in echipa unui proiect de cercetare finantat din fonduri europene, tot conform legii amintite anterior, pentru orele lucrare la acel proiect sunt remunerata la o incadrare majorata (cu 10% - 40% mai mare, in functie de numarul de ore lucrate) față de norma de baza, doar ca majorarea se efectueaza in functie de incadrarea fara sporul de doctorat, acel spor nu mi se ia in calcul cu toate ca este impozitat. Cu alte cuvinte, cand sunt platita din fonduri de stat salariul de baza include sporul de doctorat si mi se impoziteaza ca atare, atunci cand sunt platita din fonduri europene nu mi se mai ia in calcul acel spor. Am intrebat la contabilitate, mi s-a spus ca asa este legea. nefiind de specialitate, as dori daca este posibil sa aflu de aici daca este corect asa. Va multumesc frumos, o saptamana buna!