avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. Lucrez in ...

Buna ziua,
am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. Lucrez in domeniul cercetarii la un institut de cercetare, institutie publice si sunt remunerata conform legii 153/2017. primesc spor de doctorat, 950 lei, spor care mi se impoziteaza, fiind adaugat salariului de baza. Fiind in echipa unui proiect de cercetare finantat din fonduri europene, tot conform legii amintite anterior, pentru orele lucrare la acel proiect sunt remunerata la o incadrare majorata (cu 10% - 40% mai mare, in functie de numarul de ore lucrate) față de norma de baza, doar ca majorarea se efectueaza in functie de incadrarea fara sporul de doctorat, acel spor nu mi se ia in calcul cu toate ca este impozitat. Cu alte cuvinte, cand sunt platita din fonduri de stat salariul de baza include sporul de doctorat si mi se impoziteaza ca atare, atunci cand sunt platita din fonduri europene nu mi se mai ia in calcul acel spor. Am intrebat la contabilitate, mi s-a spus ca asa este legea. nefiind de specialitate, as dori daca este posibil sa aflu de aici daca este corect asa. Va multumesc frumos, o saptamana buna!
Cel mai recent răspuns: Ruxandra166 , utilizator 12:50, 14 Martie 2022
Salariul de baza nu include sporul de doctorat .
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez intr o institutie publica unde am un salariu ... cory1983 cory1983 Buna ziua, Lucrez intr o institutie publica unde am un salariu de X lei, sunt intr un proiect unde am Y lei, X+Y depaseste suma de 8000 lei, este corect ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte ... petronela ionescu petronela ionescu buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte in 2008 si imi desfasor activitatea in domeniul in care am doctoratul De la spital primesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie doctorat in 2018 Sorina19 Sorina19 Buna ziua, Incepand cu 2018 angajatilor care au indemnizatia de doctorat li se va majora aceasta, odata cu majorarea salariului minim brut pe tara??sau doar ... (vezi toată discuția)