avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelius12

Activitate Cornelius12

Accidentul s-a intamplat in judetul Prahova. Dosarul a fost clasat tot la Prahova. Eu sunt din alt judet. Trebuie sa ma duc cu dispunerea judecatoreasca la Serviciul Rutier din Prahova?

latka a scris:

Art. 135 litera f) e cel care nu l-ati respectat la neacordarea de prioritate. La fel cind se dau sanctiuni pentru depasirea limitei de viteza admisa, art. 121 alin 1 din RA OUG 195/2002 este invocat. RA=Regulamentul de aplicare aka HG 1391/2006

Articolul 135
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
...............................
f) când se pune în mișcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia față de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcția de deplasare;
..................................

Acum am vazut, ma scuzati

latka a scris:

V-am raspuns deja.

Adica de cand ma duc la Serivicul Rutier?

latka a scris:

Nu 180 de zile, de la o data care vi se va comunica.

Deci... 180 de zile incepand cu 18 martie, cand s-a clasat oficial dosarul. Am inteles..

latka a scris:

Art. 135 litera f) e cel care nu l-ati respectat la neacordarea de prioritate. La fel cind se dau sanctiuni pentru depasirea limitei de viteza admisa, art. 121 alin 1 din RA OUG 195/2002 este invocat. RA=Regulamentul de aplicare aka HG 1391/2006

Articolul 135
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
...............................
f) când se pune în mișcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia față de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcția de deplasare;
..................................

Am inteles. Dar de ce imi spune ca voi fi sanctionat conform articolului 135, iar dumneavoastra imi oferiti alte articole, alte litere. Nu inteleg, nu o luati in nume de rau, sunt nelamurit doar

latka a scris:

Atunci aia (180 de zile) va fi sanctiuea, pentru ca fapta, fara victime se pedepseste contraventional cu 60 de zile suspendare permis, art. 101 alin 3 litera f.

Da. Am produs un accident cu victime, din cauza neacordarii de prioritate.

latka a scris:

Mai bine spuneti exact ce ati facut, ca sa intelegem de ce ati avut dosar de urmarire penala. Ati provocat accident cu victime, prin neacordare de prioritate (art. 135 litera f)? Link-ul la RA OUG 195/2002 este :
[ link extern ]
Politia va va da o sanctiune contraventionala de 180 de zile suspendare permis conform art. 103 alin. 1 litera d) din OUG 195/2002 :[ link extern ]

Va rog mult, am nevoie de ajutor. Nu gasesc nimic pe internet, iar Serviciul Rutier e inchis azi!
Buna ziua! Am primit azi citatie de la parchet ca s-a propus clasarea. In urma clasarii, mi s-a propus "sanctionarea contraventiala conform art. 135 al 1 lit F din RA OUG 195/2002R". Nu gasesc articolul de lege. Care e sanctiunea mea?