avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit azi citatie de la parchet ca s-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit azi citatie de la parchet ca s-a propus ...

Buna ziua! Am primit azi citatie de la parchet ca s-a propus clasarea. In urma clasarii, mi s-a propus "sanctionarea contraventiala conform art. 135 al 1 lit F din RA OUG 195/2002R". Nu gasesc articolul de lege. Care e sanctiunea mea?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:18, 30 Martie 2022
Va rog mult, am nevoie de ajutor. Nu gasesc nimic pe internet, iar Serviciul Rutier e inchis azi!
Mai bine spuneti exact ce ati facut, ca sa intelegem de ce ati avut dosar de urmarire penala. Ati provocat accident cu victime, prin neacordare de prioritate (art. 135 litera f)? Link-ul la RA OUG 195/2002 este :
[ link extern ]
Politia va va da o sanctiune contraventionala de 180 de zile suspendare permis conform art. 103 alin. 1 litera d) din OUG 195/2002 :[ link extern ]
Da. Am produs un accident cu victime, din cauza neacordarii de prioritate.

latka a scris:

Mai bine spuneti exact ce ati facut, ca sa intelegem de ce ati avut dosar de urmarire penala. Ati provocat accident cu victime, prin neacordare de prioritate (art. 135 litera f)? Link-ul la RA OUG 195/2002 este :
[ link extern ]
Politia va va da o sanctiune contraventionala de 180 de zile suspendare permis conform art. 103 alin. 1 litera d) din OUG 195/2002 :[ link extern ]

Atunci aia (180 de zile) va fi sanctiuea, pentru ca fapta, fara victime se pedepseste contraventional cu 60 de zile suspendare permis, art. 101 alin 3 litera f.
Veti avea in plus obligatia ca pe perioada suspendarii sa va prezentati pentru a sustine testul 13/15 la politie. neprezentarea sau neluarea testului in cele 180 de zile se pedepseste cu un supliment de 30 de zile.
Daca luati testul in primele 20 de zile de suspendare, aveti dreptul sa cereti reducere cu o treime a pedepsei.
Regulile astea le gasiti citind art. 104, 106 si 106.1 din OUG 195/2002.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
latka, utilizator
Am inteles. Dar de ce imi spune ca voi fi sanctionat conform articolului 135, iar dumneavoastra imi oferiti alte articole, alte litere. Nu inteleg, nu o luati in nume de rau, sunt nelamurit doar

latka a scris:

Atunci aia (180 de zile) va fi sanctiuea, pentru ca fapta, fara victime se pedepseste contraventional cu 60 de zile suspendare permis, art. 101 alin 3 litera f.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere Grumpy Grinch Grumpy Grinch Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa. Am primit o dovada inlocuitoare pentru ... (vezi toată discuția)
Clasare dosar art 196 al 2 3 Adymoto Adymoto Buna seara , am primit clasarea unui dosar de vatamare corporala , se specifica doar ca nubam tinut distanta fata de cel din faata atat. Unde tre sa meg pentru ... (vezi toată discuția)