avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate geo-fane

Activitate geo-fane

Între timp am găsit în
Codul Fiscal, Art.254 (7) Instrainarea unei cladiri, prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege, nu poate fi efectuata pana cand titularul dreptului de proprietate asupra cladirii respective nu are stinse orice creante fiscale locale, cu exceptia obligatiilor fiscale aflate in litigiu, cuvenite bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata cladirea sau al celei unde isi are domiciliul fiscal contribuabilul in cauza, cu termene de plata scadente pana la data de intai a lunii urmatoare celei in care are loc instrainarea. Atestarea achitarii obligatiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de
compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale. Actele prin care se instraineaza cladiri cu incalcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.

Îmi puteți confirma că acest articol este valabil ?
La ce se referă expresia "obligatiilor fiscale aflate in litigiu" ?
gi-jane2 a scris:
V-au anuntat ca au reclaculat, v-au somat pt acea suma ? daca da, cand ?
Eu am dat anunț la ziar că vând locuința. Am discutat cu clientul. A spus că se mai gândește iar apoi a revenit că este de-acord.
Între timp am fost la primărie, cu altă problemă, la registrul agricol, pentru o adeverință. Mi sa spus că mi-o eliberează dar să atașez la cerere un... "certificat fiscal" de la finațele primăriei. Nici o problemă am zis, pentru că știam că am zero datorii. La finanțe mi-au spus verbal că defapt figurez cu 24890 pentru că în urma unui audit/control/nu știu ce verificări, sa descoperit o încadrare greșită... automobil/autoutilitară/utilaj... bla, bla, bla. Deci, totul a fost verbal.

Am renunțat la adeverința de la registrul agricol însă cum am bănuit, acum o să am probleme cu vânzarea.
Mulțumesc pentru link.
Îmi puteți da un link și pentru legislația care prevede că nu pot vinde locuința dacă am impozit neplătit ?
Vă mulțumesc.
Î-mi puteți da un articol din lege în care se precizează termenul de prescripție de 5 ani?
Vreau să merg la primărie să-i întreb, să văd ce zic.
Eu am camioneta de 11 ani, nu cred că e corect să se recalculeze impozitul pentru toată perioada de 11 ani dacă termenul de prescripție este de 5 ani.
Acest impozit auto, dacă este neplătit, are un termen de prescriere ?
Am datorii de 24890 lei la Primărie (impozit auto). Pot merge la notar să vând locuința de pe numele meu dacă figurez la Primărie cu impozit auto neplătit (impozitul pe locuință fiind plătit) ?

Acum câțiva ani am cumpărat o camionetă pe care am înmatriculat-o pe numele meu și declarat la primărie. Am plătit impozit în fiecare an. În urma unui audit/control/nu știu ce verificări, au descoperit că autoturismul respectiv nu a fost înregistrat corespunzător și mi-au recalculat tot impozitul, apărând deodată suma de 24890.

Până clarific dacă au recalculat bine și poate ajung să contest.... o să treacă ceva timp. A intervenit o altă situație și eu vreau să vând urgent locuința și să mă mut din oraș. Se poate face contractul de vânzare a locuinței la notar (din câte știu e nevoie de "fiscal" de la primărie) dacă figurez cu impozit auto neplătit ?