avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate AureliaGhe

Activitate AureliaGhe

Va mulțumesc mult! Despre testament știți cumva dacă e valid dacă se face la notar? Sau trebuie sa avem un avocat? Bănuiesc ca prevederile au prioritate în fata celor legale. Deci dacă noi menționăm în testament ca partenerul supraviețuitor moștenește oricum un anumit procent, se va aplica chiar și dacă nu ne căsătorim, corect?

raluk0207 a scris:

Copiii sunt principalii moștenitori.
Celelalte rude nu au nicio legătură.
Dacă nu va căsătoriți, fiecare dintre dvs va fi moștenit doar de copii.
Logodnicul de cei 4 copii, dvs de cei 3.

Dacă va căsătoriți, soțul decedat va fi moștenit de soțul supraviețuitor (1/4) și de copiii sai (3/4).

Bună seara! Logodnicul meu mai are un copil dintr-o relație anterioara și noi împreună avem alți 3 copii. Toți cei 4 copii sunt minori.
Casa în care stam este pe numele lui. Eu am doar economii în bani. El mai are 2 frați și 3 nepoți de la acești frați plus ambii sai părinți, iar eu mai am o sora și ambii părinți ca rude apropiate.
Dacă nu avem testament, in cazul decesului lui cine moștenește și ce proporții? Dar în cazul decesului meu?
Am vrea sa facem fiecare testament și nu știm cum se procedează. Se merge la notar? Și dacă facem testament acesta vine înaintea prevederilor legale, corect?

Va mulțumesc anticipat pentru ajutor
Aura