Buna ziua, Va multumesc pentru raspuns. RLV-ul reflecta realitatea din teren insa descrierea din CF nu corespunde. Proprietarii refuza sa aduca CF-ul la zi sa reflecte RLV-ul si constructiile existente. Agentul imobiliar sustine ca se poate cumpara si cu credit bancar cu actele in forma curenta, ca "asa se face" si totul este legal si ok.
Desi nu cumparam cu un credit bancar dorim sa cumparam cu actele legale in regula si nu inteleg ce fel de probleme ne-ar putea crea ulterior aceste discrepante, spre exemplu daca proprietatea va fi vanduta ulterior. Este relativ usor sa se refaca cartea funciara sa reflecte realitatea; implica costuri mari?
Nu este considerat fals in acte daca se intocmeste documentatia de vanzare-cumparare la notar bazat pe o descriere care nu reflecta realitatea?
Daca imi puteti recomanda unde pot obtine o consultatie legala referitoare la aceasta problema ca sa inteleg toate aspectele v-as fi recunoscatoare.
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua, Am agreat sa cumpar o casa in Brasov. Dupa agreerea pretului am constatat ca descrierea casei in CF nu corespunde cu planul RLV. Agentii imobiliari imi spun ca asa se fac lucrurile si nu conteaza. CF descrie o casa cu 4 camere. In realitate pe teren exista 2 corpuri separate de casa impreuna insumand 4 camere. Inteleg ca atunci cand semnam actul de vanzare cumparare in actul notarial se va scrie ca este o casa cu 4 camere, nereflectand realitatea fizica. Unul din imobile are si o baie adaugata ulterior care nu este intabulata. Este legal sa cumpar casa cu actele asa cum sunt? Pot sa ma astept la probleme ulterior sau probleme daca casa va trebui re-vanduta? Este simplu sa intabulam baia adaugata ulterior? Ce acte ne trebuie de la actualii proprietari pentru a facilita intabularea?