avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Rabih

Activitate Rabih

Doamna scumpă eu știu,tocmai de aceea întorc problema pe toate părțile.In fond pe mine mă interesează casa mea unde părinți mei nu au contribuit cu nici un leuț. Că din garsoniera aia mare lucru nu i va reveni dacă moare mama prima cum ați spus,și din păcate așa se va întâmpla fiind bolnava de cancer gradul 4.In succesiunea după mama eu fiind unicul ei moștenitor mie de drept îmi revine 75% și lu tata 25. Iar tata cei 25 tre sa i împartă și cu mine și cu cei 3copii ai lui. Problema mea e banca vieți pe care v am expus o mai sus. Deci chiar daca este donație deghizata sau nu domnișoara rătăcită vreo 40 ani mare lucru nu are de luat.Ceilalti 2frati îmi vor ceda partea lor mie. Unul primește de la tata o moștenire celălalt nu are pretenții crescând cu mama lui. As putea face orice act în care daca ea domenstreaza că este donație deghizata nu are mare lucru de luat. Am ales divorțul pentru că noi nu putem apărea ca și procuratori de fonduri din cauza bănci și nici ca moștenitoare. Cum am spus nu mai plătesc nici un leu bănci pentru că și au recuperat împrumutul. Daca cereau 1-2-5 mii poate dar 14 mii.Este abuz pe fata. Pe viitor poate mă voi judeca cu ei momentan nu am resursele necesare sa plătesc 15% taxa timbru pentru suma contestată și nici timpul necesar.

Irina Pricop a scris:

Doamna, ceea ce doriti dvs. se incadreaza, in opinia mea, tot la o donatie deghizata, cu sau fara divort. Adica tatal, la partaj, renunta la partea sa si o lasa sotiei. Lasand la o parte ca e nefiresc gestul, deci discutabil, ar trebui facut in schimbul unei sulte. Care nu va fi platita in mod real, ci probabil tot fictiv. Si uite-asa, mai aveti un pas si ajungeti pe la vreo fapta penala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați fi citit discuția de la început ați fi văzut că de la prima postare am întrebat dacă divorțul și partajul este o soluție atacabilă dar ați citit printre rânduri. Eu va mulțumesc că ați încercat să mi oferiți o soluție,nu am deschis discuția asta că sa intru in polemica cu cineva. Poate aberez sau poate nu. Din ce am mai citit și eu pe ici pe colo vad că sunt o grămadă de oameni care aberează la fel că mine. Scuti va singura de aberațiile mele și nu le mai citiți, poate celorlalti participanți la discuție nu li se par aberati și îmi vor răspunde.
Și referitor la banca de clauze abuzive ați auzit? Daca nu urmăriți l pe Domnul avocat Cuculicus. Sa retras 19mii euro din banca sa pus ipoteca pe imobilul pe care îl aveam deja. Să platit 9 mii euro bănci și în urma executării silite și scoaterea imobilului la licitație s au mai recuperat 10 mii. Acum banca mai vrea 14mii euro pentru dobânda pe 25 de ani.Care dobânda,care 25 de ani când creditul a fost declarat scadent în 5 ani.Imi face s au nu mi face cinste e treabă mea și nu e treabă dumneavoastră să mă judecați.Banca nu va mai primi nici un leuț de la noi.
Doamna ce aveți? Divorțează,își împart bunurile cum vor ei între ei că s ale lor. Garsoniera valorează 15mii de euro.Se face vânzare cumpărare ,se trece in contract 15euro,se virează 15mii euro. Ce treabă are care moare primul daca sunt divorțați și dacă eu sunt singurul moștenitor al mamei

Irina Pricop a scris:

haha, si daca moare mama inainte de tata? plus ce scrie d-na notar mai sus ... se baga in noroi pana peste cap

Rabih a scris:

Divorț,partaj,mama rămâne cu casa tata cu garsoniera.Tata face contract de vânzare cumpărare cu mama pentru garsoniera la preț real cu plata reală și problema este rezolvată.



Divorț,partaj,mama rămâne cu casa tata cu garsoniera.Tata face contract de vânzare cumpărare cu mama pentru garsoniera la preț real cu plata reală și problema este rezolvată.
Nu putem am avut un credit ipotecar și nu l am mai putut plăti și banca ne a luat casa și încă ne urmăresc pentru o sumă mare de bani,de aceea am cumpărat aceasta casă tot prin rate cu proprietarul pe numele părinților de frica bănci sa nu ajungem cu copii în stradă. M ați întrebat de ce mă tem de frați,pai primul lucru care l au întrebat după 40 de ani când l au văzut pe tata a fost pe numele cui e casa. Faptele ce vi le relatez sunt reale și nu vreau sa prostesc sau sa nedreptățesc pe nimeni doar că suntem în stare de orice și eu și părinți mei să apărăm ce i de drept copiilor mei pentru că ei au suferit cel mai mult crescând fara tatăl lor
Și dacă fac vânzare cumpărare și invoc in contract sume deja date? Soțul meu virează salariul in contul mamei mele iar bani se cheltuiesc la comun pentru că așa cum am mai spus locuiesc cu mine și nici un alt copil nu se interesează de tata iar el are o pensie destul de mica.
Doamna eu am cerut un sfat nu e cazul sa mi răspundeți tăios că eu nu nedreptățesc pe nimeni și nici părinți mei. Va mai explic o data poate nu ați înțeles sau v ați pierdut in povestire. Casa e pe numele părinților mei dar cumpărată din bani mei și ai soțului nici un leuț de la părinți că tata lucra pe 400 de Ron când am luat casa iar mama este casnica de o viață. Cine este nedreptățit? Ia mai gândiți va un pic! Ce vina am eu că fostele soții a lui tata nu l au suportat și au plecat cu tot cu copii că sa mi împart munca cu ei? Singura vina este că am fost o tâmpită care și a trecut munca pe numele părinților și nu am pus o direct pe numele copiilor.

raluk0207 a scris:

Copiii dvs poate vor avea casele lor, fara tare si incarcaturi din spate.
La fel de nedrept este și ca în unele situații părinții sa își favorizeze copiii preferați, sa le dea casa, iar ceilalți copii sa nu poată face nimic.
Legea protejează ambele părți.
Nu mai căutați soluții fictive, ca tot acolo riscați sa ajungeți.
Consultați ce avocat vreți


Mă îndoiesc că,copii noștri își doresc să ajungă în stradă după ce au crescut fara tata doar pentru a avea aceasta casă.Voi consulta un avocat și sper ca va găsi o soluție sigura. Este nedrept că legea sa fie în favoarea celor care așteaptă o viață întreagă să le moară părinți să obțină ceva și nu cu cei care muncesc și fac sacrificii o viață întreagă. :(

- Editat de admin: Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj -
Am discutat și le știu pozitia vor avere deși nu au mișcat un deget toată viața lor.De succesiune după deces nici nu se pune problema.Sotul meu a muncit în străinătate. Nu și a văzut copii crescând că să împărțim cu alți munca și chinul nostru și al copiilor. Dar dacă îl plătim sulta tatălui deși nu va fi una reală.Adica vom vira bani către el dar ulterior sa mi înapoieze. Sau părinți mei să vândă unor străini(prieteni de fam) pe minimul din grila și aceștia să ne vândă noua și să facem cvc pe numele copiilor. Sau să vândă bunici(mama mamei) și aceasta să facă donație către copii mei.Trebuie sa fie o solutie

Separare de bunuri?